Sug i maven: Nu kan du bestige bjerge med Google Street View

Sug i maven: Nu kan du bestige bjerge med Google Street View

Nu kan du ikke længere bare bevæge dig fladt gennem gader, stræder og landskab i Google Street View. Google har netop tilføjet sin første vertikale flade. Og det er ikke en hvilken som helst flade.

De har fået nogle af verdens bedste bjergbestigere til at indtage den imponerende klippevæg El Capitan i nationalparken Yosemite i USA med et Street View-kamera. Resultatet er rimelig bjergtagende og nærmest angstprovokerende at kaste sig virtuelt ud i.

El Capitan er 915 meter høj og nok verdens bedst kendte klippevæg. Den har nærmest mytisk status blandt bjergklatrere og de forskellige ruter op ad væggen har allesammen fået navne. Og nu har du altså muligheden for selv at prøve kræfter med oplevelsen – med røven i sædet derhjemme.

Om det er tilfældigt, at Google lige har valgt at besejre El Capitan, ved vi ikke, men det er i hvert fald også navnet på Apples kommende styresystem.

På Googles blog kan du se mange flere ruter. Herunder kan du se, hvor svært det egentlig er at tage 360-graders-billeder, mens man bestiger en klippevæg.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Jamen, hej fremtiden: To franskmænd flyver rundt i Dubai med fungerende jetpacks

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af