Gratis og lovlig streaming – en guldgrube af film, tv-serier og dokumentarer til juleferien

Gratis og lovlig streaming – en guldgrube af film, tv-serier og dokumentarer til juleferien
'American Hustle' kan eksempelvis ses på Filmstriben.

Det er videnskabeligt bevist at stress kan nedsættes ved at se film og tv-serier. Der er da heller ikke noget bedre end at sætte sig ned, glemme verden omkring sig og sluge en hel sæson af en god tv-serie råt i løbet af en weekend. Men er man efterhånden igennem udvalget på Netflix og HBO, kan det være man skal begynde at udvide sin horisont og se efter alternativer, for der produceres ikke kun film i Hollywood, og der er andre dygtige skuespillere end J-Law og Leo derude.

Det kan være en jungle at finde rundt i det utal af streamingtjenester der efterhånden findes. Især at finde de gode, lovlige og ikke mindst gratis sider.

De fleste streamingtjenester koster af gode grunde et månedligt beløb, men der findes faktisk også nogle ganske udmærkede gratis alternativer hvad enten man er til dokumentar, kortfilm, klassikere eller mere ukendte film.

Vi har samlet et udvalg af alternative streamingtjenester, der har meget mere at byde på end blockbusters og velkendte titler. Tjek det ud og imponér dine filmvenner med streamingtjenester, de ikke anede eksisterede.

filmstriben_screen_16_9

Filmstriben

Som almindelig biblioteksbruger kan du se tre gratis film pr. måned på Filmstriben, som er bibliotekernes digitale filmtilbud. Det lyder ikke umiddelbart vildt sexet, men der er rig mulighed for at gå på opdagelse i gode filmklassikere og mere ukendte film fra både Danmark og udlandet, som kan være svære at finde andre steder.

Filmene udvælges af uddannet bibliotekspersonale ud fra kvalitet, alsidighed og aktualitet og der arbejdes løbende på at få aftaler med flere filmselskaber og filmproducenter, men europæiske og danske film vil til enhver tid være prioriteret frem for store blockbusters.

Der gemmer sig mange skatte på Filmstriben – alt fra ‘Nordkraft’ til ‘American Hustle’ – som opdateres løbende og efter de tre gratis film, kan man betale sig til 30 kroners leje i 24 timer.

Man kan udover på sin computer også benytte Filmstriben via appen til iOS og Android.

Soundvenue 1 / 7 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold