Gys og gaming: Vi har puls-testet fem vanvittigt creepy spil

Soundvenue 2 / 5 Soundvenue

‘SOMA’

Okay, vi løj – ‘Layers of Fear’ er ikke det mest psykologisk prægede gyserspil på listen. Det er ‘SOMA’ derimod. I løbet af måleperioden nåede den højeste pulsmåling “kun” op på 113, men holdt derimod en gennemsnitlig puls på 85 – hvilket faktisk er højeste gennemsnitspuls blandt testens fem spil – takket være en skræmmende god atmosfære.

‘SOMA’ starter ellers rimeligt sløvt, hvilket er grunden til, at gennemsnitspulsen ikke er højere, men når man for alvor dykker ned i spillet (GET IT? Fordi spillet foregår under vandet), holder man vejret i anstrengt gru. Chokeffekterne er minimale til fordel for at snige sig rundt i korridorer, imens man kan høre et eller andet ude i de mørke gange, der meget passende ofte kun oplyses af blinkende lys og rødt skær.

Det er voldsomt anspændt, og selvom den målte data taler imod ‘SOMA’ som det mest skræmmende spil, så har det altså helt andre konsekvenser. Det kan godt være, man ikke hopper ud af stolen, men til gengæld får pulsen heller aldrig helt lov til at tage sig en slapper.

Højeste puls: 113
Gennemsnitlig puls: 85
Ødelagt nattesøvn: Ingen, men nu frygter forsøgskaninen utilregnelige maskiner, AI, forskningsstationer under vandet, små korridorer, mennesker, fremtiden, livet, alt.

Soundvenue 2 / 5 Soundvenue