’Better Call Saul’ er baseret på en insisterende joke i ’Breaking Bad’-baglokalet

’Better Call Saul’ er baseret på en insisterende joke i ’Breaking Bad’-baglokalet

Da ’Breaking Bad’ blev skrevet, var stemningen på forfatter-kontoret tilsyneladende ikke dårlig. Særligt når det kom til karakteren Saul Goodman, Walter Whites korrupte advokat, blev der joket godt igennem – lige indtil en insisterende joke blev alvor og endte med at danne grundlaget for spinoff-serien ’Better Call Saul’.

»Det var en joke, og så jokede vi så meget om det i forfatterlokalet, vi begyndte at tænke, det måske ikke var en joke alligevel«, fortalte Vince Gilligan, der står bag både ’Breaking Bad’ og ’Better Call Saul’, til Entertainment Weekly.

»Vi solgte den til Sony og AMC ude at vide, hvad det var. Vi troede, det måske var en halv times sitcom. Vi overvejede at efterligne ’Dr. Katz’. Uge efter uge ville berømte komikere komme ind med deres juridiske problemer. Men vi vidste intet om at skrive straight up-komedie«.

Heldigvis kom forfatterstaben alligevel efter skriveriet, der dog ikke helt endte som en kort, “straight up” sitcom. Fjerde sæson af ’Better Call Saul’ med Bob Odenkirk i hovedrollen får amerikansk premiere den 6. august.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af