Joaquin Phoenix forklarer, hvordan han skabte Jokerens vanvittige latter

Joaquin Phoenix forklarer, hvordan han skabte Jokerens vanvittige latter

»My mother always tells me to smile and put on a happy face … «, fortæller Joaquin Phoenix i skikkelsen af Jokeren (aka. Arthur) i den første trailer til Todd Philips stærkt imødesete Joker-biopic ’Joker’. Men de helt rette plagede, semipsykotiske, glade ansigtsfolder og den tilhørende vanvittige latter har ikke været en let sag at finde frem til. Den krævede i hvert fald en solid omgang research udi mange mørke YouTube-videoer.

»Jeg så videoer af folk, der lider af patologisk latter«, forklarer Joaquin Phoenix til det italienske magasin Il Vernerdi om, hvordan han arbejdede sig frem til den helt rigtige latter.

Patologisk latter (også kaldet tvangslatter) er ufrivillig latter som følge af en nervelidelse. Mennesker, der lider af sygdommen, er således forstyrrede i deres mimik og emotionelle udtryk, så de ender med at grine i situationer uden nogen umiddelbar årsag.

Jokerens skrækindjagende latterudbrud teases allerede i den første trailer til ’Joker’, der får dansk premiere den 3. oktober. Joauin Phoenix er efter filmens premiere på både Venedig Film Festival og Toronto Film Festival blevet rost til skyerne for sin præstation som Jokeren, så man kan forestille sig, at researchen må have givet pote.

Læs også: Et alt for tidligt kig i krystalkuglen: Er en af disse 10 film den kommende Oscar-vinder?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af