Berygtet antivirus-konge og krypto-fortaler John McAfee fundet død i fængselscelle efter formodet selvmord

Berygtet antivirus-konge og krypto-fortaler John McAfee fundet død i fængselscelle efter formodet selvmord
John McAfee. (Foto: Joe Raedle/Getty Images)

John McAfee, der i første omgang blev kendt for sit antivirusprogram McAfee og sidenhen for sin excentriske opførsel, er blevet fundet død i en fængselscelle i Spanien efter et formodet selvmord.

McAfee stod til at blive udleveret til USA, hvor han skulle retsforfølges for skattesvig. Det er hans advokat, der har bekræftet selvmordet, skriver Reuters.

Ved en høring sidste måned argumenterede den 75-årige McAfee for, at han ikke skulle udleveres til USA på grund af sin alder, da han formentlig skulle tilbringe resten af sit liv i fængsel:

»Jeg håber, at den spanske domstol vil se uretfærdigheden i dette«, sagde han og tilføjede, at »USA vil bruge mig til at sætte et eksempel«.

McAfee var en ivrig Twitter-bruger, hvor han ofte lagde kontroversielle opslag op. Det seneste tweet kom den 18. juni.

McAfee lancerede sit populære antivirusprogram tilbage i 1987, men solgte sin andel i 2011. Siden da han levet en særdeles kulørt livsstil, der til sidst tvang ham i eksil på en mega-yacht med sin hustru.

Det skete, efter han i 2019 indrømmede, at han af ideologiske årsager ikke havde betalt skat i USA i otte år, hvorefter han blev sigtet for skattesvig. Han blev ligeledes sigtet for svindel med kryptovaluta, dog i en anden sag.

Ud over tilværelsen på det åbne hav har han også boet i Belize, hvor han i 2012 blev centrum for en efterforskning af mordet på sin nabo. Politiet erklærede dog senere, at McAfee ikke var af interesse i sagen.

Efterfølgende har han også tilbudt hjælpe Cuba med at benytte sig af kryptovaluta for at omgå USA’s handelsrestriktioner samt haft planer om at stille op som præsidentkandidat.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af