Copenhagen Fashion Week: Ellen Pedersen udfordrer storbyknægte – genopliver rævehalen

Copenhagen Fashion Week: Ellen Pedersen udfordrer storbyknægte – genopliver rævehalen

Det er tøj til unge storbyknægte, der tydeligvis interesserer Ellen Pedersen. Men hvor hun tidligere har suget inspiration fra sportstøj, så var hendes tredje kollektion – eller lad os kalde de ti looks for en minikollektion – mere klassiskfunderet med denim, stumpede dress-pants og skjorter som grundelementerne.

Den London-uddannede designer havde igen valgt at præsentere sit tøj som en statisk præsentation med de ti modeller fordelt på fire podier i den store Bibliotekssal i Rundetårn. Og det er altså en befriende måde at kunne se en kollektion i eget tempo og så tæt på som blufærdigheden tillader.

Præsentationen var delt op i tre minigrupperinger. På to podier herskede en dyster, næsten fremtidsagtig stemning, ikke mindst på grund af en sort, knælang regnjakke med snøredetaljer og pelskrave. Et andet podie holdt lidt af Ellen Pedersens tidligere sportstema i live med grønne opdaterede joggingtrøjer og stumpede dress-pants med påsyede mønstre i sort og hvid. På det sidste podie herskede tie-dye denim i store silhuetter.

Selv om hendes før dette signatur-krøllede syninger var savnet, så skal der fornyelse til, og Ellen Pedersen har stadig øje for detaljerne med anderledes syninger og tekstilmønstre og en lyst til at udfordre klassiske garderobeelementer som en regnjakke og et joggingsæt.

ellenpedersen4
 
Præsentationens højdepunkt
Det må være en tæt kamp mellem den lange regnjakke med den uventede pelskrave og et andet bud på en lang jakke, nemlig den grønne, forlængede joggingtrøje med store lommer og mønstret, der lignede noget Henrik Vibskov kunne have fundet på i sine tidlige dage.

Præsentationens største overraskelse
Rævehalen med metalkrog, som tre af modellerne havde hængende. Et nostalgisk nik mod 90’erne og et godt match til især de forvaskede jeans. En detalje vi måske kunne takke stylisten Oliver Fussing for.

Læs også: Hele vores dækning af Copenhagen Fashion Week

 

ellenpedersen1
 
ellenpedersen2
 
ellenpedersen5
 
ellenpedersen3

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af