Victoria’s Secrets nedtur fortsætter med utallige anklager om sexchikane

Victoria’s Secrets nedtur fortsætter med utallige anklager om sexchikane
Modellen Andi Muise er en af dem, der har fortalt New York Times om arbejdsforholdene hos Victoria’s Secret. Her ses hun ved mærkets show i 2006. (Foto: Mark Mainz/Getty Images)

Det er gået stødt ned ad bakke for det engang så toneangivende undertøjsmærke Victoria’s Secret. En tonedøv fastholdelse af gamle, semisexistiske dyder og et fortsat fokus på tynde modeller har set brandet ud i en nedadgående formkurve, så aktiekursen i dag skulle være faldet omkring 75 procent i forhold til 2015.

Nu fortsætter nedturen, da The New York Times har skrevet en artikel om en usund kultur præget af sexchikane blandt to af firmaets øverste kræfter, nemlig marketingchefen fra L Brands, som ejer Victoria’s Secret, Ed Razek (der var med til at sætte fut i nedturen i 2018 med et par ærgerlige udtalelser) og selveste ejeren af L Brands, og altså også Victoria’s Secret, Leslie Wexner.

Efter interview med flere end 30 nuværende og tidligere ansatte, samarbejdspartnere og modeller samt et kig på retsager og andre dokumenter fortæller The New York Times historien om de to mænds kontinuerlige magtmisbrug.

Avisen fortæller historier om Razek, der har forsøgt at kysse modeller, ligesom han rørte en model i skridtet så sent som ved brandets storladne show i 2018. Han skulle også have forsøgt at overtale modellen, Andi Muise, der gik Victoria’s Secret-showet i 2006 og 2007 til at flytte ind hos sig. Da hun undveg ham og ikke kom til en middagsaftale, blev hun tilfældigvis ikke hyret til showet i 2008.

Wexner skulle mange gange være blevet advaret om Razeks opførsel, men skred aldrig ind. I hvert fald ikke før sidste år, hvor Razed efter sigende trak sig tilbage. Meget tyder på, at det ikke var helt frivilligt. Samtidig skriver The New York Times, at flere kilder siger, at Wexner nu også er i gang med at forsøge at sælge Victoria’s Secret.

Wexner blev også sat i forbindelse med den nu afdøde Jeffrey Epstein, da skandalen omkring ham ekskalerede sidste år.

Wexner har ikke villet kommentere avisartiklen, mens Razet skriver i en mail til New York Times, at alle beskyldningerne er »katagorisk falske, fordrejede og taget ud af kontekst«.

»Jeg har været heldig nok til at arbejde med utallige verdensklasse modeller og talentfulde folk og har sat stor ære i den gensidige respekt, vi har haft«, skriver han yderligere.

Sidste år droppede Victoria’s Secret sit store modeshow.

»Vi har besluttet at gentænke det traditionelle Victoria’s Sectret modeshow«, sagde Wexner dengang.

Nu må tiden vise, hvad den seneste nedtur kommer til at betyde for brandet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af