Vibration 05: Hell On Wheels – fascinerende vanvid

Der var masser af psykedelisk rock til alle, da Hell On Wheels for tredje gang gæstede Loppen. Denne gang i forbindelse med Vibration 05 festivalen. Den svenske trio vred byger af Pavement- og Pixie-inspireret, melodiøs støj ud af deres klassiske guitar, bas, trommer opstilling. Det var rå energi til folket.

Hell On Wheels’ galionsfigur, sanger/guitarist Rickard Lindgren var specielt oplagt. Han var rockattitude personificeret, som da han fortalte et tætpakket Loppen, at han godt var klar over, at folk stod og undrede sig over hvordan man kan skrive så gode sange. Åh ja, de svenskere. Heldigvis havde Lindgren lyst til at bakke attituden op. Han spiller guitar, som få andre, og forstår at flå de store lyde ud af de seks strenge. Og så har han en vokal, der er både skingrende vanvittig og dybt fascinerende. Specielt i samspil med bassist Åsa Sohlgrens bløde baggrundsvokal produceres en velsmagende glasur til den musikalske kage.

Lidt ærgerligt var det dog, at Hell On Wheels havde valgt at bruge koncerten til at afprøve nogle af numrene fra deres kommende album, der skulle være på gaden en gang i april eller maj. For selvom det kan være en rigtig nydelse at få lov til at være med på noderne, så er det trods alt fedt at rocke med på numre man har hørt før. Specielt i svenskernes tilfælde. Deres numre har det nemlig med hurtigt at kravle ind under den tætsiddende indietrøje og lade de melodiøse kreationer sive direkte ind i hjertet. Det blev bevist, da trioen, efter flere nye numre, søsatte kendingen ‘The Soda’. Så vågnede publikum. Og Hell On Wheels nød det, for Danmark er det bedste publikum, som Lindberg så flatterende sagde.

Næste gang kan vi nu godt tænke os at være lidt mere med – ikke kun som musiske forsøgskaniner.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af