Rumskib

Navnet alene antyder en modsætning. Rumskib hører til vores sprog, men alligevel er den debuterende fynske duo Rumskib så udanske i sit klang-univers, det næsten lader sig gøre. Og duoens debut udkommer da også på det amerikanske selskab Darla, uden at have opnået samme interesse fra danske selskaber. Jo, Rumskib er en del af vores sprog, men åbenbart ikke godt nok for vores ører.

Multiinstrumentalisten Keith Canisius Baerken og sangerinden Tine Louise Kortermand begiver på den selvbetitlede debut sig ud i et univers, hvor en elektronisk-baseret popmusik blander sig med gnistrende støjmomenter og drømmeagtige stemninger. Og det gør de tilmed så kompromisløst, at man det meste af vejen kun frydes over at være ombord.

Ikke fordi Rumskib begiver sig ud mod ukendte horisonter i musikhistorien, men fordi kontrasterne mellem de klare keyboard-melodier og den både støjende og blide guitar rammer noget forførende og nysgerrighedsskabende under Tine Louises distancerende vokal.

Men bestemt også noget velkendt for de med hukommelse for 80’ernes og 90’ernes britiske shoegazer indiepop. De elektroniske lag, som Rumskib bygger deres sange op omkring, sikrer heldigvis, at sangene får en twist af friskhed, som forlæggene helt naturligt ikke længere besidder. Derfor er duoens navn ikke alene om at antyde modsætninger.

Rumskib. 'Rumskib'. Album. Darla/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af