Keith Canisius

Til daglig er Keith Canisius den ene af to piloter i Rumskib. Et sfærisk shoegazeband der trækker tydelige tråde til 80’er- og 90’er-navne fra især De Britiske Øer som for eksempel Cocteau Twins og My Bloody Valentine. Og det er da også disse pejlemærker, der i første omgang springer i ørerne, når man lytter på hans solodebut.

På den baggrund ville det være det letteste i verden at afskrive ‘Ferris Wheel Makeout’ som et unødvendigt opkog af en allerede godt gennemprøvet formular. Men så åbner albummet sig langsomt op, og man opdager at det bestemt ikke tilfældet. Her afprøves i den grad nye tanker og idéer, som ikke lige passer ind i Rumskibs klart definerede univers.

En forskel fra Rumskib er den udprægede brug af elektroniske elementer, der supplerer guitarfladerne på fineste vis. Noget der både gør, at musikken sine steder tangerer electronica og andre steder leder tankerne hen på New Order. Desuden springer Canisius ud som effektiv popsmed på ‘Naive Struggle’, som SMALL må ærgre sig over ikke at være ophavsmænd til. Den kunne godt fortjene airplay på P3 – hvis de altså tør.

Alt i alt skuffes garvede Rumskib-fans ikke, samtidig med at Canisius afprøver, hvor meget genren shoegaze egentlig kan rumme. Og det er ikke så lidt endda.

Keith Canisius. 'Ferris Wheel Makeout'. Album.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af