Lil Wayne – den bedste nulevende rapper

6 6
Lil Wayne – den bedste nulevende rapper
Foto: Henriette Frausing

Et næsten fyldt Tap1 bevidnede ikke en perfekt koncert, da Lil Wayne besøgte København lørdag aften. Den dreadlock-langhårede rapper spillede stort set ingen numre fra sin storslåede mixtape-periode før ‘Tha Carter 3’, hans medbragte band fik alle numrene til at lyde lidt for meget som det ikke vanvittig vellykkede ‘Rebirth’-rockalbum, og desuden spillede Wayne ofte kun omkring et minut af hvert nummer. Men rapperen fra New Orleans havde alligevel hele salen under sin kontrol – der var en følelse af, at han kunne gøre hvad som helst, og alle ville følge ham.

Og det skyldtes dels hans udstråling og dels hans fantastiske stemme. Lil Wayne er noget så sjældent som en rapper, hvis stemme ikke mister nogen nuancer live, og som ikke behøver nogen hjælp i form af backup-rapper. Selv balladen ‘How to Love’ eller den pauseløse  ‘A Milli’ blev leveret fejlfrit. Det er svært at beskrive Waynes meget hæse og lidt gnæggende vokal, men måske endnu sværere ikke at elske den. Samtidig med, at han tydeligvis er særdeles professionel, var der en følelse af oprigtig glæde ved at spille. Rapperens diamant-skinnende smil strålede tit ud over publikum, og når han løftede solbrillerne kunne man se bittesmå, smilende burger-øjne.

Læs også: Guide: Lil Waynes 10 vigtigste numre

At han spillede korte udsnit af sine sange virkede også strålende: Hvilken anden rapper kan tillade sig kun at spille et udsnit af et gigahit som ‘Lollipop’? Andre steder blev der også plads til Waynes vers fra Juicy J’s ‘Bandz A Make Her Dance’, French Montanas ‘Pop That’ og Drakes ‘The Motto’. Det gav koncerten stort fremdrift og skabte momentum for de numre (overvejende fra ‘Tha Carter 4’), der blev spillet i fuld længde.

Mange rappere ændrer stil og koncertopsætning, når de kommer til Europa. Hos Wayne havde man indtrykket af, at han gjorde sin ting uden at tage hensyn til geografi eller andre omstændigheder. Det blev især tydeligt, da Waynes adoptivfar og pladeselskabsboss Birdman fik lov til at stå tavs og stolt på scenen i mange minutter. Det var et ekstremt magtfuld øjeblik: Den 44-årige mand, der grundlagde Cash Money Records i 1991, kunne skue over et hav af forbeholdsløs beundring for hans søn.

Læs også: Voxpop og billeder fra Lil Wayne-showet i Tap1

Dét var i anden halvdel af koncerten, og her havde Wayne for længst overbevist salen. Der er næppe en mere indflydelsesrig rapper i det sidste årti, og hvis de sidste, noget lunkne, udgivelser har skabt tvivl om rapperens kvaliteter, burde denne her koncert minde os om, hvem Lil Wayne er. Nemlig, som han selv siger: ‘The best rapper alive’.

Koncert. Tap1.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af