Dilated Peoples – frikvarter i den gamle skole

Dilated Peoples – frikvarter i den gamle skole
Foto: Tue Blichfeldt

Dilated Peoples har ikke et bagkatalog som Outkast, til gengæld havde Los Angeles-trekløveret modsat torsdagens uheldige Orange-åbnings-act, om ikke prangende, så i hvert fald bedre lydforhold på Arena. Det udnyttede de effektivt til at starte en tidlig fredagsfest med massiv publikumshenvendelse med opfordringer til at løfte hænderne og lave larm. Og det virkede.

Old school er et dækkende ord for koncertoplevelsen, hvor man var vidne til tre hiphophåndværkere, der havde fuldstændig styr på redskaberne i værktøjskassen.

Mikrofonkontrollørerne Evidence og Rakaa agerede indpiskere, mens DJ Babu stoisk holdt gryderne i kog. Ud over et halsbrækkende scratch-show midtvejs havde han endda tid til flere gange at tage publikumsbilleder fra sin plads bag pulten.

Musikalsk kom vi godt rundt i bagkataloget, både gruppens samt Evidences og Rakaas soloprojekter, samt en smagsprøve fra comeback-albummet ’Directors of Photography’, der til august bryder otte års albumpause.

Det var dog de gamle bangere, ikke mindst den afsluttende trio ’Back Again’, ’This Way’ og ’Worst Comes to Worst’, der for alvor fik det medlevende publikums hænder i vejret.

Dilated Peoples er ikke verdens mest originale hiphop-gruppe, men denne sommerdag var deres sympatiske conscious rap glimrende til at holde festen kørende.

Se alle vores anmeldelser fra Roskilde Festival HER.

Koncert. Koncert Dilated PeoplesRoskilde FestivalArena
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af