Amy Schumer poserer halvnøgen i elite-kalender og slår et slag for »smukke, klamme, kønne, grimme, sexede, ulækre kvinder«

Amy Schumer poserer halvnøgen i elite-kalender og slår et slag for »smukke, klamme, kønne, grimme, sexede, ulækre kvinder«

Den årlige Pirelli-kalender er kendt for at bane karrierevejen for gudesmukke modeller med stilede softcore-billeder skudt af nogle af verdens bedste fotografer. Og selvom den bliver udgivet af noget så prosaisk som en italiensk bildækproducent, har den fået status af elitesymbol, idet den ikke kan købes af alle og enhver, men distribueres til 20.000 særligt udvalgte modtagere, heriblandt politikere, musikere og andre berømtheder.

I år skiller kalenderen sig imidlertid markant ud. Årets 12 kvinder er nemlig ikke valgt på baggrund af deres ydre skønhed, men på grund af deres meritter.

Heriblandt Yoko Ono, Patti Smith, ‘Selma’-instruktør Ava DuVernay, videokunstneren Shirin Neshat, multitalentet Tavi Gevinson, tennisspilleren Serena Williams, forfatter Fran Lebowitz og den 77-årige præsident for Museum of Modern Art, Agnes Gund. Alle er skudt af fotograflegenden Annie Leibovitz.

Og det nye fokus har fået New York Times til at bringe en stor artikel under overskriften: »Pirellis 2016-kalender signalerer muligvis et kulturelt skift«.

Det er i hvert fald sigende, at kun to af kalenderens kvinder er nøgne, og at der i begge tilfælde er en pointe med den bare hud: Serena Williams viser sin imponerende muskulatur, der gør hende til en ypperlig sportsudøver. Og komikeren Amy Schumer,for hvem normaliseringen af kvindekroppen i det offentlige rum er en mærkesag, bærer kun trusser og høje hæle.

Komikeren bag dette års ‘Trainwreck’ og den forrygende sketchserie ‘Inside Amy Schumer’ tweetede selv billedet med den fine beskrivelse: »Beautiful, gross, strong, thin, fat, pretty, ugly, sexy, disgusting, flawless, woman. Thank you Annie Leibovitz«.

Læs også: 10 grunde til, at du skal elske Amy Schumer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af