Den elskede engelske skuespiller Alan Rickman er død

Den elskede engelske skuespiller Alan Rickman er død

Alan Rickman er død af kræft, 69 år. Det skriver The Guardian.

Rickman var en af verdens mest elskede og respekterede skuespillere, der fik sit store gennembrud som Hans Gruber i den første ‘Die Hard’-film: En skurk, som briten leverede med sin karakteristisk snerrende diktion, som var one of a kind.

Alan Rickman var i det hele taget bedst kendt for sine skurkeroller – sheriffen af Nottingham i ‘Robin Hood’ fra 1991, Rasputin i tv-filmen af samme navn og naturligvis Professor Snape i Harry Potter-filmene, der åbenbarede hans umiskendelige talent for en ny generation.

Rickmans spektre var dog ikke indsnævret til inkarnationer af ondskab. Mange vil huske hans roller i film som ‘Love Actually’ og ‘Sense and Sensibility’ – eller som guds stemme i ‘Dogma’.

Han var uddannet fra det prestigefyldte Royal Academy of Dramatic Art, medlem af Royal Shakespeare Company og imponerede på teatret gennem hele sin karriere.

Alan Rickman vandt en Golden Globe og en Emmy for ‘Rasputin’ og en BAFTA for ‘Robin Hood’. Han fik aldrig en Oscar, hvilket virker urimeligt nu. Rickman var en af Englands største, på niveau med Michael Caine, Michael Gambon, Gary Oldman og Jeremy Irons. Nu er han ikke mere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af