Michael Moore er ikke alene: 10 Hollywood-stjerner, der nedsabler USA

Michael Moore er ikke alene: 10 Hollywood-stjerner, der nedsabler USA
Den amerikanske filmverdens vel nok mest notoriske USA-kritiker, Michael Moore, har i denne uge premiere på sin nye film ’Where to Invade Next’, hvor han udstiller manglerne ved det amerikanske samfund. Men Moore er langt fra den eneste amerikanske filmskaber, der vender blikket kritisk indad og bliver kritiseret for at være antipatriotisk. Vi kigger nærmere på nogle af de mest kritiske røster og deres kontroversielle udtalelser.

1. Sean Penn

Skuespiller og filminstruktør Sean Penn er en af de mest bramfri og engagerede kritikere af Guds eget land. Og når det kommer til republikanernes politik, som han så inderligt afskyr, er Penn altid klar til ikke bare at kritisere, men også sætte handling bag ordene.

Penn har både rejst til Iran og Irak for at få et selvstændigt indblik i Bushs krigsførelse, som han, ikke overraskende, tog voldsomt afstand fra. Faktisk i en sådan grad, at han betalte 56.000 dollars for at få publiceret et åbent brev til præsidenten i The Washington Post i 2002, hvor han bad ham om at undgå krig. Fire år senere holdt Penn en opfølgende og svært arrig tale, da Bush alligevel kastede landet på slagmarken.

»I har ødelagt vores land og vores hjerter. Det unødvendige blod på jeres hænder, og dermed også vores egne, drukner den frihed, sikkerhed og de drømme, USA kunne have haft, når det var helet efter og vækket af tragedien den 11. september 2001«, sagde Penn og tilføjede »Jer, hr. Bush og Cheney, dig fr. Rice er skurkagtige og kriminelt obskøne personer, obskøne mennesker«.

Penns offentlige udtalelser er et gedigent horn i siden på det patriotiske og konservative USA, og oven i det har hans meget omtalte interviews med Cubas Raúl Castro og den mexicanske drug lord El Chapo samt venskabet med tidligere præsident af Venezuela, Hugo Chávez, gjort Penn til epicentret af det liberale Hollywood. En mand, mange på højrefløjen elsker at hade.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Advertisement