‘Game of Thrones’ afslørede måske Jon Snows virkelige navn i sæsonfinalen

‘Game of Thrones’ afslørede måske Jon Snows virkelige navn i sæsonfinalen

(Læs først, når du har set sjette sæson ‘Game of Thrones’ til ende, well, duh).

Som bekendt afslørede ‘Game of Thrones’ i sæsonfinalen, at Jon Snow ikke stammer fra Ned Starks gemene affære. I stedet viste det sig, at den meget udbredte fanteori, R+L=J, holdt stik.

Neds søster Lyanna er i virkeligheden Jons mor, og selvom afsnittet ikke viste det eksplicit, er det samtidig sikkert (HBO bekræftede det forleden med et stamtræ), at faren er Rhaegar Targaryen, Daenerys storebror og søn af den gale konge.

Spørgsmålet er så, om barnet var resultatet af en kærlighedsaffære mellem Rhaegar og Lyanna, eller om hun fik ham mod sin vilje. Hvilket igen stiller spørgsmålet, hvilket navn Lyanna egentlig gav barnet oprindeligt?

En passioneret Reddit-bruger, sparkledavisjr, har ifølge The Wrap forsøgt at mundaflæse, hvad Lyanna hvisker til Ned i afsløringsscenen, og han føler sig relativt sikker på, at hun siger Jaehaerys. Det er navnet på to tidligere Targaryen-konger, hvoraf den første var en god og klog hersker.

Teorien er funderet i, at Rhaegar og Lyanna faktisk var forelskede, og selvsamme Reddit-bruger fremhæver, at andre brugere har gættet på, at hun i stedet siger »his name and his house«, hvilket også er en mulighed.

Det skal blive spændende at se, hvordan den nye viden om Jons ophav bliver brugt i næste sæson. You know nothing, Jaehaerys.

Læs også: Anmeldelse af sæsonfinalen på ‘Game of Thrones’

Læs også: Frank Hvam-scene afføder ny, plausibel fanteori

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af