Før ’Ben-Hur’: Her er syv af de største bommerter i storfilm

Før ’Ben-Hur’: Her er syv af de største bommerter i storfilm

Det er menneskeligt at fejle – det er bare ærgerligt, når fejlen bliver foreviget på film og kan ses for tid og evighed på nettet. Og jo større og dyrere filmene er, des sværere er det tilsyneladende for folkene bag at holde styr på alle de mange detaljer, der skal være med til at skabet et dragende univers.  Som den legendariske historie om Stanley Kubrick, der måtte standse optagelserne til ’Spartacus’ (1960), gå ned til en statist og sige »romerske soldater går ikke med armbåndsur«, da vedkommende ikke havde fået lagt sin moderne beklædningsgenstand i garderoben.

I morgen har storfilmen ’Ben-Hur’ så premiere, og her vil der næsten med garanti optræde nogle fails, som filmskaberne enten ikke har opdaget eller ikke har kunnet gøre noget ved. Det er surt for folkene bag, men det er sjovt for os andre, og selvom Pilou Asbæk spiller Pontius Pilatus i ’Ben-Hur’, har vi udnyttet lejligheden til her at samle syv bommerter fra store, velkendte film, der deres øvrige kvaliteter ufortalt lige manglede et par ekstra opmærksomme øjne under optagelserne.

‘Raging Bull’ – 1980 (se fejlen 1:00 inde i videoen)

Det gør næsten ondt at udpege fejl i en så umanerligt god film som Martin Scorseses ‘Raging Bull, om den selvdestruktive bokser Jake La Motta, spillet af en sublim Robert De Niro, hvis temperament bringer ham til tops i sin boksekarriere på bekostning af hans personlige liv.

Ikke desto mindre glemmer ring announceren til Jake La Mottas titelkamp at løfte mikrofonen op til munden under præsentationen af bokserne. Det bliver især tydeligt, fordi vi kan høre ham tale under hele La Mottas entre, der udgøres af et imponerende one-take, som nok har været svært at genoptage.

Nogen har dog heldigvis været opmærksomme på fejlen og har fikset det ved, at der klippes fra hvor ring announceren står stille til et close-up af ham, hvor han taler i mikrofonen. På den måde ligger man næsten kun mærke til fejlen, hvis man bevidst kigger efter den.

Soundvenue 1 / 7 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold