Mads Mikkelsen, djævlefilm og virtual reality: De mest opsigtsvækkende events under CPH PIX

Mads Mikkelsen, djævlefilm og virtual reality: De mest opsigtsvækkende events under CPH PIX
CPH PIX byder ikke kun på simple filmoplevelser i biografen, men også på arrangementer, hvor flere elementer og kunstarter bringe i spil. Vi anbefaler nogle af de mest interessante.

Jakob Stegelmann

‘Troldspejlet’

Jakob Stegelmann – live!

Jakob Stegelmann har for længst opnået kultstatus og ikke uden grund.

‘Troldspejlet’ har kørt på DR siden 1989, hvor en ung, høj, rødskægget mand dukkede op på landets tv-skærme og bød velkommen. Det har gjort ‘Troldspejlet’ til det tredje længst kørende program på DR nogensinde – og et program, der har præget mangen en film/computernørds barndom.

Med betingelsesløs kærlighed til faget har Stegelmann ugentligt berettet om det seneste nye inden for fantasiens verden. Og nu kan man opleve ham live, når ‘Troldspejlet’ ruller afsted i en live-version fra scenen på Edison, CPH PIX’ egen nye biograf.

Som om det ikke var nok genopliver Stegelmann også det hedengangne ‘Planet X’ fra 2006 sammen med producer Christian Volfing. ‘Planet X’ var et program, hvor Stegelmann sad hjemme i sin egen kælder og viste klip fra gamle b-film – oftest fra egen samling.

Troldspejlet Live kan opleves den 5. November kl. 14.00 og Revenge of Planet X den 7. november kl. 20.00, begge i Edison.

Oculus

Virtual reality for begyndere

Imens vi venter på, at Virtual Reality når en prisklasse, hvor almene forbrugere også kan være med, kan vi afprøve den banebrydende teknologi i Edison-biografen for den bette pris af 25 kr.

Indholdet leveres af DR Historie og giver brugeren mulighed for komplet fordybelse, når man smides tilbage til stenalderen eller kommer på rundtur i datidens Rosenborg ledsaget af Lars Mikkelsen.

Visningerne har en varighed på cirka 15 minutter og vises med dansk tale.

Virtual Reality Biograf kan opleves den 31. Oktober kl. 15-19 i Edison.

scream-1
Annonce

Skrig!

Det er 20 år siden, at horrorfilmen ’Scream’ genoplivede gysergenren med sin selvironiske distance og meta-referencer til de klassiske teenage slasher-klichéer.

Nu har du mulighed for genopleve et af nyere tids største gyserfænomener, når Cinemaxx danner ramme for en uhyggelig aften i selskab med popcorn og cola. Og, nå ja, de mange publikummer i biografmørket med Ghostfaces ikoniske maske på.

‘Scream’ – 20 års jubilæum kan opleves den 31. oktober kl. 21.30 i Cinemaxx.

Tom Hiddlestom High-Rise

Tom Hiddleston i tårnet

Vi har længe set frem til Ben Wheatleys ‘High-Rise’, der placerer Tom Hiddleston i et dekadent, klasseopdelt højhus, hvor moralen er lav, og underjeg’et lever i bedste velgående.

Og hvilken bedre måde at opleve Wheatleys modige filmatisering af J.G. Ballards anerkendte roman end at se den i et 70’er-futuristisk tidligere vandtårn på Amager?

High-Rise i tårnet kan opleves den 8. november, kl. 18.00 på Vestamager Station. Filmen kan også fanges den 3. november kl. 21.30 i Grand.

'Under the Shadow'

‘Under the Shadow’

Søndagsudflugt med djævelen

Der kan vel dårligt være et mere passende sted at se okkulte indiegysere end i Absalons kirkerum.

Her kan de to film, Joel Potrykus’ ‘The Alchemist Cookbook’ og iranske Babak Anvaris ‘Under the Shadow’, opleves for fuld udblæsning, mens Absalon serverer blodige drinks og fællesspisning for i alt 100 kr.

I ‘The Alchemist Cookbook’ fremkalder en ensom mand selveste djævlen til sin campingvogn ved hjælp af et amatør-kemisæt.

Den skamroste ‘Under the Shadow’ følger i slipstrømmen på det sorthvide vampyrgyserhit ‘A Girl Walks Home Alone at Night’ og handler om en mor og datter, der hjemsøges af en ond mellemøstlig ånd i 1980’ernes krigshærgede Tehran.

Sunday With the Devil præsenteres i samarbejde med Blodig Weekend den 30. Oktober kl. 13.00 i Absalon.

Mads Mikkelsen Rogue One

Mads Mikkelsen som Galen Erso

Mød Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsens filmår har været én stor optur. Ikke alene spiller han over for Benedict Cumberbatch som skurken Kaecilius i Marvels ‘Doctor Strange’, men han spiller også Galen Erso i den kommende ‘Rogue One: A Star Wars Story’.

Nu har du mulighed for at høre ham fortælle om, hvordan det har været at gå fra at være lokalpopulær til at optræde på plakater for nogle af årets største Hollywood-produktioner.

En sjælden karrieresnak, hvor Mikkelsen bliver interviewet af Informations filmredaktør Christian Monggaard.

Mads Mikkelsen Artist Talk kan opleves fredag den 28. oktober kl. 12.00 i Grand.

the greasy strangler

‘The Greasy Strangler’

Fedtede mord med live-musik

De, der forvilder sig ind til ‘The Greasy Strangler’, kan godt forberede sig på en af årets mest forrykte filmoplevelser: Grotesk, sexfikseret og fedtindsmurt. ‘The Greasy Strangler’ er en John Waters-inspireret fortælling, der både forarger og underholder.

Filmen bliver kun gjort mere syret af Andrew Hungs synthesizer-inficerede soundtrack, der buldrer energisk af sted i baggrunden. Du kan få en snak med Hung, når han gæster Edisons visning af ‘The Greasy Strangler’ og efterfølgende lægger musik til PIX’s åbningsweekend.

Andrew Hung + ‘The Greasy Strangler’ kan opleves den 29. Oktober kl. 21.00 i Edison.

Læs også: Her er filmene, du ikke må misse på årets CPH PIX