Valter Skarsgård: »Jeg er bare nødt til at kæmpe for at skabe et navn for mig selv«

Den yngste mand i Skarsgård-flokken er aktuel i Viaplay og TV3's seriesatsning 'Forbandet', der fik premiere i går. Men det har ikke været let af træde ud af familienavnets skygge, når far er Sveriges måske største skuespiller og storebror officielt en af verdens mest sexede mænd. Vi har talt med den 21-årige Valter Skarsgård om ’Forbandet’ og om at slå igennem på egen hånd.
Valter Skarsgård: »Jeg er bare nødt til at kæmpe for at skabe et navn for mig selv«

Hans far, Stellan, er Sveriges måske største skuespiller og har medvirket i alt fra Lars von Trier-film til Marvels superheltebrag ‘Thor’ og ‘The Avengers’.

Hans ældste storebror, Alexander, er lige blevet kåret som verdens mest sexede skuespiller i magasinet Glamour for andet år i træk og har netop fået sit helt store Hollywood-gennembrud med ‘The Legend of Tarzan’ efter at have opnået et kultfølge med sin rolle i vampyrserien ‘True Blood’.

Og hans to andre brødre, Gustaf og Bill, har markeret sig i serier som ’Vikings’ og ’Hemlock Grove’.

Så hvordan i alverden træder man ud af familiens skygge?

Det er udfordringen for 21-årige Valter Skarsgård, der debuterede allerede som otteårig i sin storebror Alexanders kortfilm ‘Att döda ett barn’.

Derfra skulle der gå otte år, før Valter indså, at han ville tage udfordringen op og skabe et navn for sig selv.

Det har ikke været en let proces, men nu er Valter aktuel som den unge Lippi i Viaplay og TV3’s aktuelle seriesatsning ‘Forbandet’, der potentielt kan blive hans gennembrudsserie.

’Forbandet’ er en dyster krimicentret thrillerfortælling med overnaturlige toner – tænk ‘Åndernes hus’ møder ‘Forbrydelsen’.Her vil en ung rigmandssøn, Johan (Filip Berg), genåbne det gamle skisportssted Svartsjön, og i den anledning tager han sin kæreste (danske Sarah-Sofie Boussnina), lillebror (Valter Skarsgård) og en flok venner med op for at se stedet an.

Der begynder dog hurtigt at ske mystiske, uforklarlige hændelser på Svartsjön, og snart står det klart, at der var en god grund til, at skisportsstedet oprindeligt lukkede.

Campaign_DK_horisontal_logo_72dpi_web (lowres)

Jeg har set de to første afsnit af ‘Forbandet’, men jeg har ikke rigtigt en klar idé om, hvilken retning din karakter er på vej i. Kan du fortælle mig mere om din rolle som Lippi?
»Ja, jeg vil prøve ikke at spoile noget. Han er en ung knægt, en flink fyr, og jeg tror, at forholdet til hans ældre bror er meget vigtigt for ham, og det, at han får lov til at komme med på turen, tror jeg betyder rigtigt meget for ham. Men så sker der de her hændelser, som viser, at han er i stand til mere, end man lige skulle tro. Men jeg har ikke tænkt mig at sige, hvad der sker!«.

Hvad tiltrak dig ved projektet?
»Først gik jeg en smule til audition, og jeg havde ikke læst meget af manuskriptet til at starte med, fordi det hele gik så hurtigt. Men da jeg så var til audition med Filip Berg – der spiller den ældre bror – så klikkede vi bare, og vi havde det så godt sammen. Vi improviserede alting til auditionen, og det føltes så rigtigt, at jeg ringede min agent op bagefter og sagde ’hey, det her har jeg virkelig lyst til, fordi jeg tror, vi kan få et virkelig godt samarbejde. Han (Filip Berg red.) var en af de vigtigste grunde til, at jeg tog det«.

Hvordan har det været at arbejde med skuespillere fra forskellige nordiske lande? Var der nogen forskel på måden, danskere, nordmænd og svenskere tilgik deres roller på?
»Det har været fantastisk. Jeg har dog ikke arbejdet så meget med Sara-Sofie (Boussnina, red.). Vi havde ikke mange scener sammen, men det har været virkelig fantastisk at se alle disse mennesker, som har overordentligt forskellige erfaringer. Nogle har årevis af erfaring med skuespil, mens andre er helt nye.

Det eneste problem var, da jeg skulle prøve at forstå, hvad de danske skuespillere sagde, og nogle gange også de norske. Især når vi snakkede sammen som vores karakterer, fordi en stor del af dialogen var improviseret, og jeg prøvede på at lade, som om jeg forstod dansk, hvilket jeg ikke rigtigt gør. Men ellers var det virkelig en stor oplevelse«.

Du startede med skuespillet allerede som otte årig i ‘Att döda ett barn’. Hvornår vidste du, at du ville være skuespiller?
»Jeg vidste det faktisk ikke før, jeg var 16. Jeg lavede ‘Att döda ett barn’ og havde et par mindre roller, en audition her og der, men det var først, da jeg fik min første hovedrolle i en film, der hedder ‘Irl’ (online gaming-drama fra 2013, red.)… Pludselig opdagede jeg at, wow, det her er faktisk sjovt, og det er faktisk noget, som jeg kunne gøre. Det var der, at jeg besluttede, at jeg ville blive skuespiller«.

7510_Lippi_72dpi_web (lowres)

Aldrig fået noget på grund af sit navn

Når man vokser op som den yngste i en stor søskendeflok, hvoraf fire – faktisk fem, hvis man tæller Sam med, der havde en meget lille filmrolle i den svenske børnefilm ‘Jim og piraterne’ (1987) – er skuespillere, kan det ikke undgå at smitte af på ens retning i livet.

Han har dog ikke ladet sig styre af familieforventninger eller pres, siger han selv.

»Det har aldrig været sådan, at de har presset mig til at gøre en bestemt ting, det har aldrig været noget som helst i den dur. Men det har selvfølgelig altid været omkring mig. Jeg har været på filmsets hele mit liv, hvor jeg har set skuespil, så det har altid være tæt på. Og fordi det altid var der, har det nok gjort det lidt lettere for mig at tro på, at det kunne gøres til en karriere«.

Har det været svært at definere sig selv som skuespiller?
»Altså, ja. Nogle gange, men – jeg talte med min ven om det for nylig – der vil altid være mennesker, som vil tilskrive al min succes mit navn og sige, at mit navn giver mig alt muligt lort, hvilket jeg er sikker på ikke er sandt. Jeg har aldrig fået noget på grund af mit navn, jeg har måske fået mulighed for at møde bestemte folk i branchen, men hvis jeg ikke klarer mig godt til audition, så får jeg ikke nogen rolle.

Og nogle folk i branchen kan være lidt tilbageholdende med at tage endnu en Skarsgård på grund af navnet, fordi der bare er så mange af os. Men ja, folk kender navnet, og de giver dig fordelen af at komme ind i rummet med de rigtige mennesker, men derfra er man selv nødt til at klare den. Så selvfølgelig er der fordele og ulempe ved navnet. Jeg er bare nødt til at blive ved med at kæmpe for at skabe et navn for mig selv«.

Har du fået nogen gode råd fra din familie?
»Ja, jeg mener, ingen citater eller noget, men nogle gange taler jeg med dem, og det er selvfølgelig en stor hjælp at lytte til dem. Jeg synes, at de alle sammen er fantastiske skuespillere, og det er en luksus at være i stand til at sidde og snakke med sine rollemodeller – hvilket de er for mig i skuespilverdenen – og snakke om håndværket. Men det er ikke noget, vi gør på en dag-til-dag-basis. Vi er en normal familie ligesom alle andre. Vi har bare de samme interesser inden for skuespil, og selvfølgelig gør det, at samtaleemnet dukker op til tider«.

Hvem er dine inspirationskilder som skuespiller?
»Det er et meget vanskeligt spørgsmål faktisk. Der er så mange skuespillere, som virkelig inspirerer mig. Selvfølgelig er min familie en stor inspiration for mig, men også alle mulige andre slags skuespillere som Tom Hardy, Gary Oldman og Heath Ledger. Hvis skuespillet er godt, kan det gøre mig virkelig pumped, og jeg nyder virkelig at se gode skuespillere spille«.

Ser du selv mange serier?
»Ja, jeg ser en masse serier. Jeg ser praktisk talt alt, jeg kan finde. Selvfølgelig misser jeg lidt her og der, men størstedelen af dem ser jeg. ‘Game of Thrones’, ‘Breaking Bad’, ‘The Wire’ – alle de store. For nyligt så jeg ‘Silicon Valley’. Den er ikke i samme størrelsesorden som de andre – det er bare en komedieserie – men den er virkelig fantastisk. Jeg ser alt fra ‘Game of Thrones’ til ‘How I Met Your Mother’ og alt derimellem«.

Læs også: Thomas Bo Larsen er pornofilminstruktør i Viaplays næste seriesatsning ‘Veni Vidi Vici’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af