‘Why Him?’: Bryan Cranston og James Franco har komisk kemi

4 6
Spillefilm
Instruktion

John Hamburg

Medvirkende

Bryan Cranston, James Franco, Zoey Deutch, Megan Mullally, Keegan-Michael Key

Spilletid

118 min.

Premiere

Den 25. december

Frygten og usikkerheden, når man for første gang skal introducere kæresten for sin familie, er noget, de fleste kan nikke genkendende til. Alt kan ifølge ens paniske tanker potentielt gå galt, og det er da også netop, hvad det gør i et hav af komedier. Ærkeeksemplet er ‘Meet the Parents’-filmene, der bygger på realiseringen af de værst tænkelige skrækscenarier under et familiemøde.

‘Why Him?’ kan bedst beskrives som et møde mellem netop ‘Meet the Parents’ og så HBO-serien ‘Silicon Valley’ – som hvis svigerfar DeNiro skulle møde datterens kæreste i form af Erlich Bachman.

James Franco spiller den 32-årige it-millionær Laird Mayhew, den unge college-studerende Stephanie Flemmings (Zoey Deutch fra ‘Everybody Wants Some!!’) ti år ældre kæreste, som resten af familien Flemming – Ned (Bryan Cranston), Barb (Megan Mullally fra ‘Will & Grace’) og lillebror Scotty – skal møde for første gang over julen.

Ned driver sit eget trykfirma, der lider i den digitale tidsalder, som han nægter at tilpasse sig. Mayhew er et computergeni, hvis ‘Ape Assassins’-app-spil har indtjent ham så mange penge, at han har fået Kaley Cuoco fra ‘The Big Bang Theory’ til at lægge stemme til sin personlige, husbestyrende version af Siri. Naturlige fjender, må man slå fast.

Instruktøren bag, som også har skrevet filmen sammen med Jonah Hill og Ian Helfer, er ingen ringere end ‘Meet the Parents’-filmenes egen forfatter, John Hamburg. Og selvom det ikke burde være muligt at genbruge sin egen udkogte idé – som allerede er blevet malket til to film for meget – og bare skifte miljø og skuespillere ud, formår ‘Why Him?’ faktisk at underholde. Silicon Valley-opdateringen giver formlen fornyet humoristisk liv, og Cranston og Franco har ganske enkelt komisk kemi.

Det er dog Keegan-Michael Keys (‘Key and Peele’) flamboyante husalf Gustav, der bidrager med de sjoveste indspark, som når han spontant angriber Mayhew for at træne hans undvigelsesparkour eller manuelt skal genstarte det computerstyrede japanske toilet i det papirløse hus, hvor Ned hjælpeløst er strandet.

Så man bør ikke uden videre lade sig afskrække, når Mayhew i starten spyr banale pinligheder mod Stephanie gennem en videochat, der håbløst forsøger at bygge en aktuel referencejoke på Netflix and chill-konceptet. Eller af den knap to timer, for lange spilletid.

’Why Him’ har nok billige grin til at forsøde juletiden.


Kort sagt:

Går man i biografen med højt humør og paraderne nede, leverer ‘Why Him?’ overraskende på latterkontoen.