Martin Scorsese sender sin næste film til Netflix – men taler dårligt om hjemmebiografen

Martin Scorsese sender sin næste film til Netflix – men taler dårligt om hjemmebiografen

Forleden forlød det, at Martin Scorseses kommende film, ‘The Irishman’ med Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci og Harvey Keitel (drømmecast!), var blevet købt til distribution af Netflix.

Efter sigende skulle beløbet være i omegnen af svimlende 100 millioner dollars, som Scorsese har behov for, da budgettet er skredet som følge af hans ambitioner om sømløst at skabe yngre versioner af hovedkaraktererne til dele af filmen.

Modsat Amazon har Netflix’ strategi indbefattet, at deres film kommer direkte på streamingtjenesten, mens en eventuel biografpremiere skal ske simultant og ikke prioriteres højt. Det kan have været en af grundene til, at deres indkøbte film ‘Beasts of No Nation’ ikke indkasserede Idris Elba en Oscar-nominering.

En Scorsese-film uden et ordentligt liv i biografen virker næsten utænkeligt. Instruktøren er trods alt kendt som en af de mest inkarnerede filmentusiaster og fortalere for biografoplevelsen i verden, og hans seneste film, den tålmodighedskrævende ‘Silence’, var i den grad skabt til det store lærred.

Og nu, få dage efter den rygtede Netflix-handel, falder han indirekte streaming-tjenesten i ryggen – eller, mere positivt formuleret, viser han, at han ikke ændrer sin grundlæggende filmfilosofi bare på grund af 100 millioner dollars.

»Problemet nu er, at det er alt det, der er rundt om skærmen, som distraherer«, sagde han under et interview ved BFI Southbank i går.

»Nu kan du se en film på en iPad. Du kan måske tage den tættere på dit ansigt i dit soveværelse, bare låse døren og kigge på den, hvis du kan, men jeg ser bare glimtende ting her og der, og selv når man ser en film hjemme på et stort fjernsyn, er der stadig ting rundt omkring én i rummet. Der er en telefon, der ringer. Folk går forbi. Det er ikke den bedste måde (at se film på, red.)«.

Hvad Netflix siger til Scorseses vurdering af film på hjemmeskærmen, vides ikke, og måske har de tænkt sig at imødekomme legendens forkærlighed for biografmediet med ‘The Irishman’. Det er dog tvivlsomt.

Læs mere om ‘The Irishman’ her.

Læs også: Anmeldelse af ‘Silence’