Will Smith er odd man out i årets prominente Cannes-jury

Will Smith er odd man out i årets prominente Cannes-jury
Foto: Kevin Winter/Gettyimages

Det har længe været kendt, at den spanske mester Pedro Almodóvar skal lede filmårets mest prestigefyldte festivaljury i Cannes.

Nu er resten af holdet sat, og det er simpelthen en fantastisk forsamling af filmmennesker, man på overfladen har meget svært ved at se skal blive enige om noget som helst.

Ud over Almódovar er to andre erfarne instruktører med deres helt egen distinkte stil med på holdet: Koreanske Park Chan-wook (‘Oldboy’, ‘The Handmaiden’) og italienske Paolo Sorrentino (‘Den store skønhed’, ‘Youth’). De får selskab af den hypede tyske instruktør Maren Ade, der stod bag sidste års meget roste ‘Toni Erdmann’. Og så bliver det interessant.

For det mest opsigtsvækkende navn på listen er utvivlsomt Will Smith, som ikke just er kendt for sin position i verdens intellektuelle arthouse-cirkler, men nu skal fordybe sig i og diskutere nye film fra russiske og sydkoreanske auteurs. Måske undervurderer vi ham?

Også to andre skuespillere er med i juryen, den kinesiske kæmpestjerne Fan Bingbing og franske Agnès Jaoui. Komponist Gabriel Yared fuldender holdet.

Cannes-festivalen starter 17. maj – se, hvilke film juryen skal finde Guldpalmen iblandt, her.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af