Kevin Spacey møder hård kritik for at kaste skygge over sexovergreb

Kevin Spacey møder hård kritik for at kaste skygge over sexovergreb
Kevin Spacey i 'House of Cards'

Kevin Spacey valgte søndag at vedkende sin homoseksualitet på Twitter, efter skuespilleren Anthony Rapp (’Dazed and Confused’, ’Star Trek: Discovery’) har anklaget ’House of Cards’-stjernen for forsøg på seksuel udnyttelse af den dengang 14-årige Rapp til en fest i 1986. Spacey møder nu massiv kritik, da mange mener, at han bruger den prekære situation til at komme ud af skabet og dermed fjerne fokus fra Rapps historie.

Blandt andre LGBTQ-forbundet GLAAD var hurtigt ude for at kommentere sagen:

»’Ud af skabet’-historier burde ikke blive anvendt til at aflede fra anklager om seksuelt overgreb. Dette er ikke en ’ud af skabet’-historie om Kevin Spacey, men en historie om overlevelse af Anthony Rapps og alle dem, der modigt taler ud imod uønskede seksuelle tilnærmelser. Medierne og offentligheden burde ikke kaste glans over det«, siger præsidenten for GLAAD, Sarah Kate Ellis, i en pressemeddelse.

Sagen har allerede fået de første synlige konsekvenser for Kevin Spaceys omdømme, da The International Academy of Television Arts & Sciences mandag valgte at trække deres æresstatuette til ham, som han skulle have modtaget 20. november.

»The International Academy har i lyset af de seneste hændelser annonceret i dag, at det ikke vil hædre Kevin Spacey med en 2017 International Emmy Founders Award«, skriver arrangørerne bag uddelingen i en pressemeddelelse.

En række prominente personer, heriblandt flere homoseksuelle, har tilsvarende reageret med fordømmelse oven på skuespillerens behandling af sagen.

Læs også: Kevin Spacey svarer på anklager om seksuelle tilnærmelser mod 14-årig – og springer ud som biseksuel

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af