Kit Harington forklarer sexisme-udtalelse: »Jeg tog fejl«

Kit Harington forklarer sexisme-udtalelse: »Jeg tog fejl«

Harvey Weinstein-skandalen har blandt andet resulteret i, at folk kigger prominente Hollywood-folks gamle kommentarer i bedene for sexisme. Jason Momoa måtte for eksempel undskylde for en kommentar fra 2011, hvor han havde joket med, at han som Khal Drogo i ‘Game of Thrones’ kunne »slippe afsted med at voldtage smukke kvinder«.

Nu har selveste John Snow aka Kit Harington så valgt at stå til ansvar for, at han sidste år til The Cut udtalte, at »der er sexisme imod kvinder… men også imod mænd«.

Allerede dengang fik det flere feminister til tasterne, og nu har Harington så modificeret sin udtalelse.

»Jeg tror, at det, jeg mente, var at blive objektiviseret. På det tidspunkt følte jeg mig objektiviseret, og jeg synes, mænd kan blive objektiviseret. Jeg er blevet gjort til objekt i fortiden, også seksuelt, i teksterne, som er skrevet om mig«, siger Kit Harington til The Guardian og fortsætter:

»Har det førhen gjort mig utilpas? Ja. Synes jeg, min position i samfundet er den samme som kvindernes? Nej. De er meget forskellige ting, og jeg skulle have skilt dem ad. Jeg tog fejl«.

Læs også: Kit Harington afslører, at han græd, da han læste manuskriptet til sidste afsnit af ‘Game of Thrones’ – se interviewet

Annonce