Ny ’Cloverfield’-kortfilm hitter på Youtube – konfronterer ubesvarede ’10 Cloverfield Lane’-spørgsmål

’Cloverfield’-franchisen produceret af J.J. Abrams tæller i øjeblikket tre film, men nu lægger en populær, uofficiel kortfilm på Youtube op til en efterfølger.

Kortfilmen ved navn ’Megan’ løfter sløret for de mystiske omstændigheder omkring datteren til karakteren Howard spillet af John Goodman i ’10 Cloverfield Lane’, der i 2016 landede helt uannonceret som efterfølger til den på daværende tidspunkt otte år gamle sci-fi-horrorfilm ’Cloverfield’.

I ’10 Cloverfield Lane’ omtaler Howard ofte sin datter, som han mistede to år før filmens handlingstråd under forhold, der ikke bliver nærmere beskrevet. Nu kommer ’Megan’ med et bud på, hvad der hændte den forsvundne datter, der i kortfilmen befinder sig i en nedstyrtende helikopter i et dystert dommedagsscenarie, som trækker umiskendelige tråde til ’10 Cloverfield Lane’. En karakter siger blandt andet, henvendt til Megan: »Så var den gamle slet ikke så skør, var han?« med reference til Megans far, der i ’10 Cloverfield Lane’ bor i en bunker under sit hus på grund af en efter eget udsagn »dødelig luftforurening« forårsaget af et kemisk angreb.

Megan spilles af Matilda Anna Ingrid Lutz (’Rings’, ’Revenge’), og kortfilmen er blevet et hit på Youtube med over 260.000 visninger på godt en uge. Den syv minutter lange kortfilm er instrueret af Greg Strasz, som er mest kendt for sit arbejde med special effects på blandt andre ’It Follows’ og ’Independence Day: Resurgence’.

Kortfilmen er tænkt som et slags pilotprojekt, der skal dokumentere potentialet for en opfølger. Efter den seneste i ’Cloverfield’-rækken, Netflix-filmen ’The Cloverfield Paradox’, fik tæsk af anmelderne, har det dog forlydt, at J.J. Abrams nu dropper den antologi-agtige tilgang til franchisen, hvor filmene kun hænger løsagtigt sammen, og i stedet arbejder på en direkte fortsættelse til den oprindelige film.

Læs også: De syv mest hovedrystende scener i ‘The Cloverfield Paradox’

Læs også: Gyserhittet ’A Quiet Place’ var tæt på at blive en ’Cloverfield’-film

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold