Donald Trump misbruger ‘Game of Thrones’-varemærke – internettet reagerer

Donald Trump misbruger ‘Game of Thrones’-varemærke – internettet reagerer
Kit Harington i 'Game of Thrones'.

Da Donald Trump i fredags annoncerede, at han vil genindføre sanktioner mod Iran med en ny atomaftale, valgte han at gøre det med brug af et ‘Game of Thrones’-inspireret meme og teksten »sanctions are coming«. Trumps valg om at bruge et populærkulturelt fænomen til at annoncere en aftale, der potentielt kan ændre verdens atombalance og økonomi, er dog ikke det dummeste ved sagen.

Det er nemlig muligt, at der er tale om et brud på HBO’s varemærke, hvilket kan få konsekvenser for Trump, skulle kanalen vælge at undersøge de juridiske aspekter. HBO har i hvert fald allerede udtrykt sin modvilje mod Trumps riff over den ikoniske ‘Game of Thrones’-tagline »winter is coming«.

»Vi var ikke klar over denne udmelding, og vi ville foretrække, at vores varemærker ikke bliver misbrugt til politiske formål«, udtaler HBO i en pressemeddelelse til The Hollywood Reporter.

Kanalen svarede yderligere tilbage på Twitter, hvor flere af seriens skuespillere også har vist afsky over for Trumps seneste påfund.

Adskillige fans har også langet ud efter Trumps misbrug af deres yndlingsserie. En Twitter-bruger peger blandt andet på, at præsidenten bør koncentrere sig om Robert Mueller, der efterforsker Ruslands forbindelse til Trumps valgsejr i 2016:

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold