Satanister sagsøger hekseserie på Netflix

Satanister sagsøger hekseserie på Netflix
'Chilling Adventures of Sabrina'

Teenagehekseserien ‘Chilling Adventures of Sabrina’, der havde premiere på Netflix i sidste uge, er fyldt med uhygge og mareridtsagtige dæmoner. Men selvom serien er blevet vel modtaget, er det ikke alle, der er begejstrede for dens brug af ikonografi.

Folkene bag serien er nemlig blevet sagsøgt af The Satanic Temple, en satanisk gruppe, der holder til i Massachusetts. De sagsøger serien for at have inkorporeret en statue af Baphomet. Baphomet er et væsen med menneskekrop og et gedehoved, hvis forbindelse til satanisme er alment kendt. Figuren rækker helt tilbage til 1800-tallet og er især blevet brugt på mange albumcovers af hårde metalbands.

Men lige netop den statue af figuren, der bruges i ‘Chilling Adventures of Sabrina’, mener The Satanic Temple tilhører dem. Det skriver de i et notat til seriens skabere.

»Modsat mange billeder associeret med satanisme er denne unikke Baphomet-statutet designet og bygget til The Satanic Temple, og vi har dermed ophavsret på den«, skriver de. »Det giver os eksklusive rettigheder til at vælge, om dette originale værk må bruges af andre og under hvilke omstændigheder«.

Satanic Temple er især utilfredse med, hvordan Baphomet fremstilles i serien.

»Da serien bruger Baphomet-statuen til at repræsentere en ond og kannibalistisk kult, en forkert fordom mange har om moderne satanisme, ville The Satanic Temple aldrig have givet seriens skabere lov til at bruge statuen. Ikke bare modsiger det alt, hvad Baphomet repræsenterer, vi skylder også dem, der identificerer sig med os, at statuen ikke bruges på denne måde, da de dermed også bliver repræsenteret på negativ vis«.

Læs anmeldelsen: ’Chilling Adventures of Sabrina’ – Witches rimer på bitches i herligt dystert 90’er-reboot

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af