Pixars otte minutter korte ‘Bao’ kan ses gratis i en uge – et fuldkommen hjerteskærende must-see

Pixar har en rig tradition for små selvstændige film, der spiller forud for deres fantastiske animationsværker, fra ‘Toy Story’ til ‘Find Nemo’ og ‘Up!’, og fire af dem har vundet en Oscar for bedste animerede kortfilm.

Og det samme, må man formode, kommer til at gøre sig gældende for deres nyeste af slagsen, den hjerteskærende ‘Bao’, som spillede i biograferne forud for ‘De utrolige 2’ og nu kan ses gratis på Youtube i en uge, i anledning af at den netop er annonceret på den shortlist af ti film, der skal dyste om de fem Oscar-nomineringer.

‘Bao’ er nemlig en af deres fineste vignette-film gennem tiden: En perfekt afrundet lille historie om en ensom kvinde, der serverer bao for sin travle mand, som hurtigt er ude af døren – hvorefter den ene bao pludselig bliver levende, og hun i al sin ensomhed opfostrer den, som var det hendes barn. Problemet er, at også dampede boller hurtigt vokser op og insisterer på deres eget liv uden mor i hælene.

Den både magiske og socialbevidste film kommer med to twists mod slutningen, det første er mørkt og sender hjertet direkte op i halsen, det andet er lige så overraskende, som det er helt oplagt – og så rørende, at man roligt kan finde Kleenex-pakken frem, inden man trykker play, hvis man hører til den bare en lille smule grådlabile type.

‘Bao’ er fuldkommen ordløs og indkapsler oplevelsen af at være indvandrer af asiatisk afstamning i Nordamerika, og den er instrueret af den blot 29-årige Domee Shi, som selv er født i Kina, men opvokset i Canada. Dens temaer er dog absolut universelle.

Læs også: Pixars bedste film – rangeret fra 10-1

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold