Netflix lover flere interaktive fortællinger i kølvandet på ‘Black Mirror: Bandersnatch’

Netflix lover flere interaktive fortællinger i kølvandet på ‘Black Mirror: Bandersnatch’
Fionn Whitehead, Will Poulter og Asim Chaudhry i 'Black Mirror: Bandersnatch'.
Foto: Netflix

Forestil dig en gyserfilm, hvor du ikke skal sidde og ryste på hovedet af helten, fordi vedkommende åbenlyst burde flygte i stedet for at undersøge de mystiske lyde, der kommer nede fra kælderen. En gyserfilm, hvor du helt selv kan træffe valg for karaktererne. Eller en romantisk komedie, hvor du bestemmer, om pigen skal tage fyren, der dummede sig, tilbage.

Det bliver måske snart en realitet, for ifølge Netflix’ produktdirektør Todd Yellin er interaktive fortællinger vejen frem for streamingtjenesten – i komediegenren såvel som scifi og gys. Det fortæller Variety.

Netflix’ udmelding kommer i kølvandet på de mange positive reaktioner, ‘Black Mirror: Bandersnatch’ modtog. Filmen, der fik premiere på streamingtjenesten i december, lader seeren bestemme fortællingens udfald – inklusive flere mulige slutninger –hvilket blev en stor succes.

»Det er et kæmpe hit her i Indien, det er et kæmpe hit rundt omkring i verden, og vi indså, at wow, interaktiv historiefortælling er noget, vi gerne vil satse mere på«, fortæller Yellin på en konference i Indien. »Vi fordobler det. Så forvent over det næste år eller to at se flere interaktive fortællinger. Og det bliver ikke nødvendigvis science fiction, og det bliver ikke nødvendigvis mørkt. Det kunne blive en fjollet komedie«.

Læs også: Anmeldelse – ’Black Mirror: Bandersnatch’ holder ikke, hvad den lover

Sponsoreret indhold
Hvordan blev »a fat boy from nowhere« en superstjerne?
Kom tæt på en af musikhistoriens største legender i det storslåede musicaldrama om Elton John: ‘Rocketman’. Find billetter og spilletider her.
UIP