‘The Irishman’ bliver Martin Scorseses længste film til dato

‘The Irishman’ bliver Martin Scorseses længste film til dato
'The Irishman'.

Martin Scorseses ’The Irishman’ har været ventet i mange år. Men med Netflix-filmens just annoncerede spilletid på tre og en halv time, kompenserer instruktøren for ventetiden. I hvert fald når det kommer til kvantitet.

Længden på Scorseses længeventede gangsterdrama er godt nok mere ydmyg end den amerikanske borgerkrigs udfoldelse i storfilmen ’Borte med blæsten’ (224 minutter), men længere end eksempelvis ’Godfather Part II’ (200 minutter). Udover at være instruktørens længste i karrieren, er ‘The Irishman’ også den længste amerikanske mainstreamfilm tyve år, hvor Kenneth Branaghs storslåede filmatisering af ’Hamlet’ fra 1996 på fire timer og to minutter dog stadig ikke er overgået.

De mange minutter fylder ’The Irishman’ ud med en fortælling, der strækker sig over flere årtier. Filmen bygger på den virkelige historie om krigsveteranen Fran Sheerans vej ind i efterkrigstidens kriminelle miljø, hvor han blev håndlanger for mafiabossen Russel Bufalino (Joe Pesci) og Jimmy Hoffa (Al Pacino), den korrupte fagforeningsleder, der forsvandt i 1975 og formodes myrdet, om end sagen ikke er opklaret.

Der er gjort brug af banebrydende teknologi til at forynge skuespillere. Det er derfor blandt andet en yngre Robert De Niro, der ses i hovedrollen som Sheeran.

Efter verdenspremieren på åbningsdagen til New York Film Festival er ’The Irishman’ blandt en række af Netflix’ kommende prestigeprojekter, der får en måneds amerikansk biografvindue, inden de bliver tilgængelige på Netflix. Da lanceringsmodellen er ny for streaminggiganten, er det endnu uvist, hvorvidt filmen får dansk biografdistribution, men den kan streames globalt fra 27. november.

Scorsese har aldrig været kendt for at skære tidsligt ind til benet, og og både ’The Wolf of Wall Street’, ’Casino’, ’Gangs of New York’ og ’Goodfellas’ er omkring to en halv time lange. Men nu har han altså overgået sig selv.

Læs også: Timothée Chalamet krones mod sin vilje i første intense trailer til ‘The King’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af