De otte bedste looks fra New York Fashion Week – og to vilde af slagsen

De seneste 4 dage har stået i herremodens tegn i New York, hvor sommerens sidste herremodeuge er løbet af stablen. Vi samler op.

Flower power hos Tommy Hilfiger – Hilfiger Edition
Det ærkeamerikanske mærke vendte op og ned på forestillingen om en typisk Tommy Hilfiger-kollektion. Tro mod traditionen forventer man altid, at mærket hiver preppy-klassikere frem fra arkiverne og giver dem et nutidigt twist. Men med SS17-kollektionen fik vi meget mere end det. Der var nemlig dømt popkultur og flower power i den typiske Hilfiger farvekombination blå/hvid/rød. Særligt det fulde sæt med skjortepoloen med en kontrastfarvet krave og matchende bukser var kollektionens højdepunkt, der dog udfordrer maskuliniteten en smule.

De preppy traditioner var ikke helt udeladt, og en lys tennis-sweater med en dyb V-udskæring ledte næsten tankerne hen på Raf Simons seneste kollektioner. Naturligvis var den også stylet med bøllehat og sandaler med de karakteristiske blå/hvide/røde tropiske blomster.

Tommy

Hvide blazerjakker i ny kontekst hos Todd Snyder
Hos Todd Snyder var anvendeligheden i højsædet, hvor to hvide blazere – henholdsvis en enkeltradet og dobbeltradet – gjorde sig særligt bemærkede i kollektionen. Designerens kombination af amerikansk sporty æstetik blandet med britiske Savile Row-traditioner var nemlig til at få øje på. For normalt vil den hvide formelle blazerjakke forbindes med diverse festivitas, men stylet med hullede jeans, hvide sportssokker og skater-lignende sneakers, blev den sat ind i en hverdagskontekst. Og det klædte den.

Todd

Camouflage og militær-referencer hos Oviada & Sons
Oviada & Sons gav den op for camouflagen, der for alvor har vist sig at gøre comeback i modebilledet. I Paris så vi den hos Givenchy og Valentino, og printet fungerede mindst ligeså godt i denne kollektion, hvor camouflagejakken var rigtig stærk. Kombineret med armygrønne toner og bomberjakker med påsyede amerikanske flag for at fuldende det militære look, bød Oviada & Sons på et aktuelt og anvendeligt take på streetwear, der også bevægede sig omkring et formelt udtryk i form af modellernes jakkesætsinspirerede bukser.

Oviada

Robert Geller tror på Leopard print
Der var tydelige referencer til 80’ernes musikscene og punkkulturen i Robert Gellers SS17-kollektion, der viste sig at være en af de mere vovede af slagsen under New York Fashion Week. Kollektionen bød på flere forskellige former for leopardprint, som den tidligere Saint Laurent designer Hedi Slimane flere gange har gjort så cool, at det sagtens kan tåle en modemæssig gentagelse.

Det blå leopardprint fra top til tå blev stylet med runde solbriller og en lang cardigan, og så fungerede de heftige leopardbukser faktisk godt med jordfarvede oversize overdele –  det kræver dog, at man ser bort fra den lyserøde håndtaske.R. Geller

De vilde

Forvirrende kønsidentifikationer hos Gypsy Sport
Gypsy Sport har på kort tid markeret sig i modebranchen med buskaber, der stikker et spadestik dybere end det visuelle ydre. Mærket dyrker diversiteten i moden, og den tilgang var helt tydelig i en fodboldinspireret kollektion, hvor den traditionelle opfattelse af maskulinitet og femininitet var vendt på hovedet.
Der var overtrækstrøjer med små feminine frynser kombineret med 3/4-lange arbejdsbukser, men særligt kombinationen af træningsbukser, en muskuløs model og blonder samt slæb vendte op og ned på kønsidentifikationerne. Men måske er blonderne faktisk på vej ind i herrernes streetwear-univers. I hvert fald havde Astrid Andersen dem også med, da hun viste sin kollektion i London tidligere på sommeren.

Image-1 (15)

Læs også: Nu skal mændene udfordres – de mest spændende tendenser fra modeugerne

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af