Marc Jacobs undskylder: »Jeg diskriminerer ikke. Det er fakta«

Marc Jacobs undskylder: »Jeg diskriminerer ikke. Det er fakta«
Marc Jacobs var med i sin seneste AW16-kampagnevideo

Det har været nogle turbulente dage for den amerikanske designer, der egentlig bare burde fejre sin nye SS17-kollektion, som han viste under New York Fashion Week i torsdags. I stedet blev det altså til en masse SoMe-opstandelse og et noget uheldigt forsøg på en undskyldning.

Som vi skrev i går, kom Marc Jacobs til at sammenligne beskyldningerne om kulturel appropriation (som måske også var lidt overilede fra internettets mange konfliktsøgende sjæle) med, når farvede kvinder glattede deres hår. Og det gjorde kun situationen værre.

Til gengæld var Marc Jacobs mere klar i spyttet i går, da han lagde en større undskyldning eller forklaring op på Instagram. Her lagde han et billede op med teksten: »Jeg har læst alle jeres kommentarer…« og uddybede derefter.

Her takker han folk for at udtrykke deres følelser og undskylder for den manglende følsomhed, som hans korte kommentarer har forårsaget. Han fortsætter med at skrive, at han selvfølgelig ser hudfarver, men ikke diskriminerer. »Det er fakta«, skriver han.

Efterfølgende opfordrer han folk til at blive ved med at kommenterer, men at gøre det i en venlig tone. »Man vinder ikke noget ved at sprede had og mobbe«, slutter han.

Læs også: Marc Jacobs overståler alle i sin nye kampagnevideo

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold