Plus-size kvinder udstiller eminent den manglende diversitet – genskaber velkendte modekampagner

Plus-size kvinder udstiller eminent den manglende diversitet – genskaber velkendte modekampagner

Selv om der er meget fokus på diversitet i moden for tiden, og selv om der også er tegn på mere inklusion, så er der ingen tvivl om, at vi stadig ser en overflod af hvide, tynde modeller på de fleste catwalks og i reklamekampagnerne. Men hvis branchen ikke kan finde ud af det, så må man tage sagen i egen hånd – og det er netop, hvad en række Buzzfeed-ansatte besluttede sig for at gøre.

De valgte seks kampagnebilleder fra i år og genskabte dem med sig selv som modeller. Fra Calvin Kleins undertøjskampagne til en Tommy Hilfiger-parfumeannonce udstiller de både, hvor opsigtsvækkende det virker, fordi vi netop så sjældent ser større kvinder i de roller. Og samtidig at tøjmærkerne ikke har noget at være bange for.

buzzfeed-kampagne_tommyhilfiger

For en af Buzzfeed-kvinderne er lektionen i hvert fald lige til.

»Den her oplevelse giver mig håb for mere størrelsesdiversitet i modekampagner, fordi a) ikke alene har dette shoot bevist, at større kvinder sagtens kan rocke modeannoncer, men b) at vi også bliver nødt til at læser de yngre generationer at alle kroppe er smukke ved at vise et diverst udvalg af kroppe i modekampagner og i reklamebranchen generelt«, siger Kelsey Rose til Buzzfeed.

buzzfeed-kampagne_Burberry

Se hele shootet og læs flere af kvindernes kommentarer hos Buzzfeed.

Læs også: Modeugen i New York viser vejen med mangfoldig catwalk – Olsen-tvillingerne er ligeglade

buzzfeed-kampagne_AgentProvocateur
Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.