Fyret Vogue-redaktør tager bladet fra munden: »Mode kan æde dig råt«

Fyret Vogue-redaktør tager bladet fra munden: »Mode kan æde dig råt«
Lucinda Chambers til et modeshow i 2005 (Foto: Thos Robinson/Getty Images)

Egentlig var planen, at det blot skulle hedde sig, at Lucinda Chambers stoppede efter 36 år som ansat på den britiske udgave af Vogue og 25 af dem som moderedaktør. Men Chambers gider åbenbart ikke gå stille med dørene. I et nyt interview med mediet Vestoj tydeliggør hun, at hun blev fyret.

»Branchen er allerede alt for fordækt. Og jeg smuttede ikke. Jeg blev fyret. Mode kan æde dig råt«, fortæller den 57-årige Chambers i interviewet.

Fyringen skete i forbindelse med ansættelsen af Edward Enninful, som ny chefredaktør i stedet for Alexandra Shulman. Det var ifølge Chambers Enninfuls beslutning at ansætte en ny moderedaktør. En repræsentant fra Vogue har sagt til Mashable, at det er meget normalt, at en ny chefredaktør skifter ud i staben.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I interviewet ytrer Chambers også sin bekymring for modebranchen i dag – fra Vogues relevans til det opskruede tempo.

»For at være ærlig har jeg ikke læst Vogue i årevis. Måske var jeg for tæt på efter at have arbejdet der så længe, men jeg følte aldrig, at jeg førte et specielt Vogue-agtigt liv. Tøjet er irrelevant for de fleste – så latterligt dyrt. […] Magasiner er holdt op med være brugbare«, siger Chambers.

Hun sætter også fokus på, hvordan highstreetkæder som Zara og H&M har skruet tempoet i vejret og fået luksushusene til at forvente samme salgsstigninger.

»Alle vil have mere og mere, hurtigere og hurtigere. […] Det er for meget at bede en designer om at lave otte, eller i nogle tilfælde 16 kollektioner om året. Designerne gør det, men de gør det dårligt – og så er de færdige«.

For det er ikke længere tilladt at lave fejl, mener Chambers, som fremhæver nogle af sine egne fejl igennem årene.

»I en social medie-tid handler alt om at lave succesfuldt og fantastisk liv. Ingen må fejle. I stedet skaber udsigten nervøsitet og terror. Men hvorfor kan vi ikke fejre fejl? De får os trods alt til at vokse og udvikle os«.

Flere har hyldet Chambers på Twitter for hendes ærlighed – og ingen bedre end forfatteren Otegha K. Uwagba, der har fundet det perfekte klip med Homer Simpson til at understrege den tidligere Vogue-redaktørs attitude.

Læs også: Folk er sure over ny Vogue-forside – Ashley Graham svarer igen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af