Helena Christensen gjorde catwalk-comeback – supermodeller mindedes Gianni Versace

Modeshows handler mere og mere om at skabe store øjeblikke, Instagram-værdige snapshots, og det må man sige lykkedes for Donatella Versace, da hun fredag aften brugte sit seneste show til at mindes sin bror Gianni Versace, der blev dræbt for 20 år siden.

Ikke nok med at kollektionen var bygget op omkring nogle af brorens bedste design fra arkiverne, Donatella havde samlet et stærkt femkløver af 90’ernes supermodeller som prikken over i’et. Helena Christensen, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Schiffer og Carla Bruni indtog catwalken i forskellige lange guldkjoler til tonerne af George Michaels ‘Freedom! ’90’.

Og hverken designet eller musikken var tilfældig. Som Versace skrev på Instagram, så var Gianni blandt andet kendt for sin forkærlighed for de ædle metaller, og musikvalget var en direkte kobling Versace FW91-show, hvor Christy Turlington, Linda Evangelista, Naomi Campbell, og Cindy Crawford gik til selvsamme nummer.

Annonce

»Denne kollektion er en hyldes til Giannis liv og arbejde. Det er en homage ikke bare til hans artistiske geni, men til hvem han var som person, og frem for alt som min bror. Den her kollektion er til dig, Gianni«, sagde Donatella i en pressemeddelelse ifølge i-D.

Som en ekstra krølle på halen havde showet også et stærkt mor/datter-element, da Cindy Crawfords datter, Kaia Gerber, også gik showet.

Læs også: Kate Moss’ datter kan blive det næste supermodelbarn til at gå i mors fodspor