Agentfilm med overskud – se 'Kingsman: The Golden Circle' på C More her

Givenchys nye chefdesigner trak modehuset i en blødere retning med sin debutkollektion

Det var en ny begyndelse, også for Claire Waight Keller, der fandt plads til noget af Riccardo Tiscis hårdhed i sit design.

Efter mere end et årti ved roret som kreativ styrmand for det franske modehus Givenchy, forlod succesdesigneren Riccardo Tisci posten tilbage i foråret. Afløseren, Clare Waight Keller, blev fundet hos Chloé. Men trods seks succesfulde år som chefdesigner samt en fortid hos blandt andet Ralph Lauren og Gucci på cv’et, var valget af Keller et både overraskende og modigt move af Givenchy, men også af designeren selv.


Kellers æstetik adskiller sig nemlig betydeligt fra den tunge designarv, som Tisci efterlader sig. Mens Keller er kendt for flæser, femininitet og hang til lyse farver, har Tiscis kreationer typisk været præget af store prints, streetwear-inspiration, gotiske referencer og et udpræget sort univers.

Ansættelsen af Keller antydede derfor begyndelsen på en ny kreativ æra og vision for modehuset, hvilket Keller også bebudede få dage før sit første show i søndags: »Jeg vil bygge en helt ny historie«, fortalte hun til New York Times og hentydede til både modehuset, men også sig selv som designer.

Givenchy SS18

Men formåede Keller at starte en helt ny historie for Givenchy og sig selv som designer i Paris, hvor designeren i dag viste sin første kollektion for modehuset? Både og.

Som forventet præsenterede Keller et blødere udtryk end det, som Tisci har sendt ned at catwalken de seneste 12 år. Det var et udtryk, der både skævede til Givenchy-arkiverne, men også designerens egen fortid hos Chloé. Keller fokuserede på både asymmetriske og overdimensionerede skuldre, en Givenchy-signatur, som blandt andet kom til udtryk på flere sorte og dyreprintede flæseprægede og korte kjoler samt på størstdelen af kollektionens jakker. Men der var også en snært af den hårdhed, som Tisci var kendt for, når modellerne kom frem i boxy læderjakker og store støvler.

Sponsoreret indhold
En præst, en gangster og en kultleder går ind på et hotel
… og deres mørke, mystiske hemmeligheder smuldrer i den stjernespækkede thriller ‘Bad Times at the El Royale’. Find spilletider og billetter her.
Nordisk Film

På herresiden blev der fokuseret på skrædderkunsten, men det var svært ikke at tænke på tidligere Saint Laurent-kollektioner, når flere smalle suits med dyreprints og åbne silkeskjorter entrerede catwalken. Særligt til mændene løsnede Keller for alvor op for farvepaletten, når tern både blev mixet med bordeaux og rød i samme look. Og så var der en navy oversize-jakke, som mødte røde bukser med stribe langs siden og støvler. Måske en kende Calvin Klein inspireret?

Med første hint af det nye Givenchy, kan det i hvert fald fastslåes, at Kellers æstetiske vision er blødere end Tiscis. Det er samtidig en vision, der utvivlsomt harmonerer bedre med det ‘gamle’ Givenchy og traditionerne i modehuset, der ofte kædes sammen med Audrey Hepburns klassiske og elegante look.

Men det var også en kollektion, som viste, at Keller ikke har tænkt sig at give helt afkald på den hårdhed, som Tisci igennem 12 år har haft succes med.

Se hele kollektionen hos Vogue.

Læs også: Demna Gvasalias seneste LOL-mode: Plateau-Crocs og scootertasker

Advertisement