Off-Whites nye sneaker minder lidt for meget om Hi-Tec Shadow

Off-Whites nye sneaker minder lidt for meget om Hi-Tec Shadow

Når man laver sneakers, skal man vælge, om man vil bruge prefabrikerede mellemsåler fra en anden producent, eller om man vil bruge lidt ekstra penge og få lavet sine egne. Risikoen ved at spare pengene er naturligvis, at sålen kan blive brugt af hvem som helst. Det er især et problem med sko, hvor mellemsålen er en stor del af udtrykket, som det har været tilfældet med mange af årets løbesilhuetter med kraftige såler.

Det bedste eksempel på problematikken har vi lige fået med Virgil Ablohs nye Off-White-sneaker, Arrow Trainer. Hvis du synes, at du har set mellemsålen før, så har du måske læst vores guide til årets bedste sneakers, der stadig er til at købe. Her fremhæver vi nemlig Hi-Tecs Silver Shadow-model, der med en enkel retro overdel især gør sig bemærket takket være den høje, rundede mellemsål.

Sålen er skabt af firmaet Vibram og bruger et rolling gait system, der blandt andet skulle skåne musklerne ved løb ned ad bakker, og ligheden imellem Off-Whites Arrow Trainer og Hi-Tecs Silver Shadow er ikke til at tage fejl af.

Samtidig har Virgil Abloh ikke gjort det store ud af at skabe større afstand imellem skoenes overdele. Pånær hans logopile er designet også meget enkelt og monokromt på hans sneaker.

Der er selvfølgelig ikke noget galt i at bruge den samme sål, når den tilsyneladende er tilgængelig for alle, og man kan jo sige, at det er værst for Abloh selv. For hvis man skal give tæt på 3.000 kroner for en sneaker (som den koster hos Seven), så forventer man at få noget specielt. Ikke en sko, der minder så meget om en konkurrents, som kun koster 1.299 kroner (hos Storm).

Læs også: Årets ti bedste sneaker-modeller, som du stadig kan få fingre i

Annonce