Nye sneakers kopierer Off-Whites Air Jordan 1 for at få din opmærksomhed – udstiller moderne slaveri

Nye sneakers kopierer Off-Whites Air Jordan 1 for at få din opmærksomhed – udstiller moderne slaveri

Det ligner umiddelbart en sneaker, som H&M eller Zara kunne finde på at lave. En der henter tydelig inspiration fra Virgil Ablohs ‘The Ten’-samarbejde med Nike. Tjek bare snøreenderne, brugen af tekst, plastikstrippen og selvfølgelig silhuetten, der minder meget om en Air Jordan 1.

Og det er måske pointen. Altså at få dig til at kigge en ekstra gang. Det handler nemlig ikke om selve skoen, men om at få et budskab ud. Det opdager sneaker-fan og unboxing-nørden Jacques Slade, da han hjælper Thomson Reuters Foundation med at få spredt budskabet.

Som du kan se i videoen handler alt skriften på indpakningen og skoene nemlig om de arbejdsforhold, som mange af vores forbrugsvarer bliver fremstillet under. Organisationen kalder det moderne slaveri, og mens det ikke er noget nyt, så er det selvfølgelig vigtigt at gøre opmærksom på igen og igen, for vi glemmer hurtigt katastrofer som Rana Plaza-kollapset i 2013, når vi leder efter næste shopping-fix.

Du kan læse meget mere om Thomson Reuters Foundation på deres website, hvor du også kan donere penge til deres arbejde.

Læs også: Ugens bedste sneaker-nyheder – futurisme, hiking-tendenser og sommer-looks

Sponsoreret indhold
Lauryn Hill, Suspekt, Minds, Mø og mange flere
Årets Fredagsrock program er ude – og det er spækket med store, strålende stjerner fra ind- og udland. Se hele den vilde musikplakat her.
Tivoli
Sponsoreret indhold