F.U.K.T

Drum’n’bass er tunge basgange og hurtige og synkoperede trommebeats. Derfor bliver musikken som regel spillet ved hjælp af diverse maskiner af en dj eller en producer. Danske F.U.K.T. er den enestående undtagelse. De er intet mindre end et live drum’n’bass-band, hvor særligt trommeslager Anders Meinhardt udstråler slagkraft og udholdenhed, der er en Duracelkanin værdig. Bandet har nu været i studiet med risiko for at miste den energi og pondus, som præger dem live.

Heldigvis er stikket ikke trukket ud, og bandet holder liv i flammen. De kommer rundt om genren og føler sig ikke hæmmede af at afprøve nye varianter som grime, dub og reggae. Det er hele sat sammen af dybe og solide basgange, imponerede trommer, keyboard og sampler, og suppleret af diverse vokaler – mestendels rap og toasting, men også mere klassisk kvindesang.

Tempoet er, som genren fordrer, konstant pulsende, men med plads til små veltimede breaks. Debuten fra de fire drenge i F.U.K.T. er et tiltrængt udspil på den danske drum’n’bass scene. Potentialet rækker langt udover landets grænser, og den internationale lyd skal nok åbne ører rundt om i verden.

Læs interview med F.U.K.T. i det nye nummer af Soundvenue Magazine, der er på gaden den 20. april.

F.U.K.T. 'Play With Fire'. Album. Murena/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af