Plateaux Techniques

Plateaux Techniques - Plateaux Techniques
4 6
Plateaux Techniques
'Plateaux Techniques'

Album, Creative-Cph/Bonnier Amigo

Plateaux Techniques – det lyder umiddelbart fransk – men bag navnet gemmer sig den danske musiker, producer og komponist Mads B.B. Krog. Men at sige sig fri fra en fransk inspiration kan Mads B.B. Krogh vel næppe, eftersom det selvbetitlede album trækker spor til Ludovic Navarre aka St. Germain, der i 2000 storhittede med udgivelsen ‘Tourist’. Og Plateaux Techniques placerer sig da også overvejende i den jazzede afdeling af down beat-genren, dog uden at have berøringsangst med både hiphop og mere etniske udtryk, og netop her skiller pladen sig ud fra ovennævnte inspirationskilde og den såkaldte Nu Jazz.

Efter at have været bundet af hitskabeloner for EMI, helligede Mads B.B. Krog sig for godt fire år siden sit soloprojekt, og ud af det er der kommet et interessant og komplekst debutalbum. Et debutalbum der blandt andet er blevet til med bidrag fra anerkendte musikere som Palle Mikkelborg på trompet, Chris Minh Doky på bas og Kaare Norge på guitar.

Kvalitetsmæssigt veksler udgivelsen meget. Plateaux Techniques er et patchwork af forskellige stilarter, som blandes sammen og ender ud i alt lige fra originale og groovy toner til et mere rodet og kedsommeligt udtryk som på ‘Working Girl’. Lydbilledet synes af og til for proppet, når der både skal gøres plads til et utal af instrumenter, elektronisk støj, samples og vokal. Det ville ikke være at volde skade, hvis man skar to til tre sange væk for at få det skarpe og mere fremadrettede udtryk, som der er grundlag for.