Mouse on Mars

Electro-avantgardisterne er efter seks års albumpause tilbage for fuld udblæsning. De rutinerede Kölner-drenge Andi Toma og Jan St. Werner udgiver deres hæsblæsende comeback-album på Modeselektors Monkeytown-label, hvilket selvfølgelig giver forventningerne et ekstra lille nøk opad. Desværre bliver de ikke indfriet.

Det er som om, Mouse on Mars har prøvet at presse alle seks års ubrugte ideer og input sammen til én musikalsk maggiterning, der død og pine ikke må vare mere end 45 minutter. Det giver et enormt frenetisk og stressende lydbillede, der aldrig er kedeligt, men hvor man heller aldrig får tid til at lade de mange gode momenter bundfælde sig i bevidstheden.

Fra første nummer ‘The Beach Stop’ går det over stok og sten med knoglebrækkende, skæve beats og øregangskneppende synth-udladninger. Egentlig er det meget fornøjeligt at lægge øre til den boblende idérigdom og de gevaldige spring fra atmosfærisk electronica til sugende ghettotech. Numre som ‘Weinuss’ og ‘They Know Your Name’ har noget af den samme glitchede flabethed i sine baspumpede festattituder som Modeselektor, og afslutteren ‘Seaqz’s acid-extravaganza og tonsertunge beat-lussinger vækker minder om en ung viril Aphex Twin.

Men i det lange løb minder d’herrer Toma og Werners electro-eskapader om et lidt for selvtilfredst jazzorkester med for mange impro-soloer. Håndværket er i orden, men man føler sig uden for. Det bliver simpelthen for trættende at prøve at finde lyttervenligt fodfæste, hvilket egentlig er en skam, da intentionerne er gode nok.

Mouse on Mars. 'Parastrophics'. Album. Monkeytown.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af