WhoMadeWho om deres tre live-dogmer

Den Roskilde Festival-aktuelle trio er et af landets bedste og mest intense live-bands. Her fortæller sangeren og bassisten Tomas Høffding, hvorfor det ikke er tilfældigt.
WhoMadeWho om deres tre live-dogmer

1. Drop albumversionerne

»Lad være med at tro at et nummer skal være på en speciel måde. For hvis det ikke virker live, så er det ikke publikum, der er noget galt med. Det er heller ikke nødvendigvis sangen, men måske arrangementet, eller også folder sangen sig ikke ordentligt ud. Det afgør publikum, og det skal man respektere. Jeg er stolt af, at vi kan sætte et techno-track op, der starter stille og roligt, og så ulmer build-up’et, indtil forløsningen kommer efter droppet, og folk går amok. At se 1.000 mennesker hoppe og danse foran én, der lykkes vi som band og kan noget særligt. Det føles mindre egocentreret, når folk har det lige så fedt, som vi har det på scenen«.

2. Lyt til dit publikum

»Nummeret ‘The Morning’ fra den seneste plade blev et okay stort radiohit i flere lande, så når vi spiller det her i Danmark og resten af Nordeuropa, bliver publikum meget begejstret, lige så snart de bare hører guitarintroen. Men på for eksempel Sonár reagerede folk ikke særlig stærkt på det nummer, da det er mere rock og pop end techno. Dernede stod folk bare og kiggede under ‘The Morning’, men da vi så spillede et forholdsvis ukendt nummer med et fedt beat, så gik folk amok og dansede og havde en fest«.

3. Lad musikken skabe stemningen

»Det kan være en lidt nem og plat løsning at få folk til at klappe med oppe fra scenen. Musikken bliver ikke bedre af det, så det er at lefle for den laveste fællesnævner. Hvis folk kan komme med og mærke energien gennem musikken og showet, så er det stærkere og dybere. I starten kunne vi godt have nogle skøre dragter på, men det var musikken, der var i fokus. Det ligger stadig dybt i os, men da vores musik har bevæget sig imod det mere mainstream, så snakker vi mere med publikum i dag og spørger, om de vil have et nummer til og den slags, men dybest set skulle det gerne stadig være musikken, der får folk op at køre«.

WhoMadeWho spiller på Arena lørdag den 4. juli kl. 16.00.

Læs anmeldelse: WhoMadeWho ‘Ember’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af