Father John Misty leverer ny samfundskritisk single – se videoen til ‘Two Wildly Different Perspectives’

Father John Misty leverer ny samfundskritisk single – se videoen til ‘Two Wildly Different Perspectives’
Foto: Frazer Harrison/GettyImages

Father John Misty har allerede gødet vandene med førstesinglen ‘Pure Comedy’, og nu er han så klar med endnu en kritisk kommentar til den nuværende verdenstilstand.

Denne gang går han efter verdens frygtelige krigssituation med en lyrisk afstandtagen til argumenterne for krig på begge sider. Ingen kan retfærdiggøre deres handlinger mere end den anden i sådan en situation, må være Joshua Tillmanns overordnede budskab, for der spildes som bekendt blod på begge sider.

»One side says:
‘Kill ‘em all’
The other says:
‘Line those killers up against the wall’
But either way some blood is shed
Thanks to our cooperation
On both sides«

Det er en ærlig og direkte Father John, der taler denne gang, og verselinjerne bliver ikke blødt leveret over en ironisk distance, som det var tilfældet på ‘Pure Comedy’. Det er alvor, uden et ønske om at pakke situationen ind.

Videoen viser en sammensætning af børn, der leger med legetøjsgeværer, krigsscener fra computerspil og optagelser fra virklighedens krig, kun afbrudt af scener hvor børnene, klædt ud som voksne, agerer beslutningstagere og mediefolk.

Det hele kommer i kølvandet på USA’s nye immigrationsstramninger og er lagt på Youtube med beskrivelsen: »Flere børn kommer til at dø nu takket være den helt utrolige, selviske immigrationspolitik hos lande som Saudi-Arabien og USA«.

Mere direkte bliver det vist ikke.

Father John Mistys album ‘Pure Comedy’ udkommer 7. april.

Læs også: Father John Misty annoncerer nyt album med dokumentarfilm og (meget!) langt brev

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af