Suspekt hylder Linkoban og livet i ny musikvideo til ‘Ling’s sang’

»Det er det nummer, vi har brugt længst tid på at lave – nogensinde«, fortalte Suspekt om ‘Ling’s sang’, da nummeret udkom sammen med albummet ‘100% Jesus’.

Sponsoreret indhold
Hver lørdag fra klokken 23 ...
... forvandles Hotel Cecil til Cecil AM. Kom indenfor og mærk stemningen.
Cecil AM

Sangen – en rørende og intens hyldest til rapperen og vennen Linkoban, som sidste år døde af kræft efter et længere sygdomsforløb – har nu fået en musikvideo, hvor hiphoptrioen hylder Ling ‘Linkoban’ Ly og livet generelt.

Emil ‘Orgi-E’ Simonsen fortæller:
»Vi syntes selv det er et vanvittigt smukt nummer, og vi er meget stolte af det, derfor bliver det også præsenteret med stolthed fra vores side. Det er vigtigt, at vi går ud og nyder det, og det er vigtigt, at alle andre bliver ramt af det i en positiv forstand. Det er ikke lavet for at trække nogen ned i kælderen eller grundet en personlig trang til at blive set og hørt, tværtimod. Det er lavet som en opløftning. En reminder om, at vi skal huske at være i live lige nu, mens vi er det. En fed kliché, som ikke desto mindre lyder mere rigtig end nogensinde før. Netop derfor har vi også valgt at udgive nummeret i live-version. Fordi det ikke bliver mere i live end det!«

Musikvideoen følger Suspekt på landevejen de seneste to år – med ekstra fokus på den udsolgte koncert i Forum for et par måneder siden – og videoen er filmet og produceret af Martin Jensen, Lings kæreste og tætte ven af bandet.

Martin Jensen fortæller:
»Videoen til ‘Ling’s sang’ har været den sværeste video for mig at lave nogensinde. Det er ingen hemmelighed, at jeg var meget tæt på hende og lærte drengene at kende igennem hende. Jeg ville gerne vise det fællesskab, sammenhold og kæmpemæssige kærlighed, som de og hele holdet bag har – og ikke mindst giver. Det har på mange måder også været en healingsproces for mig selv at være med rundt efterfølgende. Alt hvad der er i videoen er et resultat af, hvad der er sket siden hun forlod os. Festivaler, arenashows, fødselsdage, ferier og så videre. Intet kan få hende tilbage, men vi kan gøre vores bedste for at hylde det helt igennem fantastiske menneske hun var – og ikke mindst hylde livet«.