The Minds of 99 bragte hypnotisk energi til Heartland

The Minds of 99 bragte hypnotisk energi til Heartland
Foto: Thomas Flensted
The Minds of 99 bragte hypnotisk energi til Heartland
5 6
The Minds of 99

Koncert, Heartland Festival

Det er en ligning, som bare går op: The Minds of 99 og det danske festivalland. Bandet har for længst cementeret dets format som et af landets bedste live-navne, og lørdag aften på Heartland var ingen undtagelse.

Frontmand Niels Brandt var den intense indpisker, som sørgede for den gode stemning foran scenen med smil og vink til publikum og på scenen med fist bumps til trommeslager Louis Clausen. Og så havde han masser af overskud på vokalsiden til frække fraseringer i ‘Rav’ og ‘Jeg lytter’.

Sidstnævnte udmærkede sig i øvrigt ved en tilbageholdt dramatik, før sangen blev forløst i en enorm rytmisk intensitet. En disposition, der understregede sangens alvorlige udgangspunkt i Brandts job som telefonpasser på en hjælpelinje, der skulle berolige kriseramte mennesker med netop linjen »jeg lytter, er du her stadig?«. Forsangeren, der ellers ikke er kendt for meget småsnak på scenen, fortalte baghistorien og bemærkede muntert, at når vi nu var på Heartland, måtte vi også forvente talks på scenen.

Brandt var et insisterende samlingspunkt, men det pulserende postpunkband udmærker sig først og fremmest som et hold, der kollektivt løfter præstationen og oplevelsen. Guitarist Anders Folke Larsen trådte i karakter under ‘Barn af min tid’, Asger Wissing lavede variationer over det indtagende basriff i ‘Ind at se på stjerner’, og synth-maestro Jacob Bech-Hansen legede med vocoder i ‘Ma cherie bon bon’.

Det var bandets hypnotiske energi, som var herskende denne smukke aften under åben sommerhimmel, imens en eftertænksom stund med balladen ‘Ud af min krop’ sikrede en klædelig kontrast.

Et nyt album er efter sigende på trapperne, men vi blev udelukkende trakteret med sange fra debuten og ‘Liber’, kulminerende med en crowdsurfende Brandt under ‘Fuglebur’. Vurderet herfra er folk mere end varmet op til mere fra The Minds of 99.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.