Alt du skal vide om Kendrick Lamars ‘Damn’-turné

Alt du skal vide om Kendrick Lamars ‘Damn’-turné
Kendrick Lamar
Foto: Kevin Winter/Getty Images
Kendrick Lamar kommer til Danmark i 2018, men hans ‘The Damn Tour’ har allerede kørt for udsolgte huse i USA over sommeren. Her er, hvad du kan forvente til den danske koncert – vi advarer mod spoilers.

Tidligere i dag offentliggjorde Kendrick Lamar, at han kommer til Royal Arena i marts, og der var nok mange hiphopfans, hvis hjerte sprang et slag over.

Rapperen kommer til Danmark med en europæisk afdeling af sin ‘The Damn Tour’, og for de ultranysgerrige er det med internettets hjælp ret nemt at få en idé om, hvad man rent praktisk kan forvente af koncerten. Vi ved selvfølgelig ikke, om Kendrick har planer om at finde på noget helt nyt til sit Europa-visit, men chancerne for, at det kommer til at afvige meget fra hans USA-rundtur er små.

Her er, hvad der er sket på hans ‘Damn’-turné i USA, så hvis du gerne vil overraskes den 1. marts, skal du altså ikke læse videre.

Sceneshowet

At dømme ud fra Youtube- og Instagram-videoer ser det ud som om, at Kendrick Lamar kører en less is more-æstetik. Udover en bagskærm med visuals, som ganske vist også kan køres op og ned, er der ikke meget extravaganza over setuppet, og det er kun Kendrick på scenen plus en ninjastatist og en danser i ny og næ – hvilket i den grad også lader til at være nok i sig selv.

Drake havde en gigantisk lyskuppel, Jay-Z en gigantisk, sølv ballonhund, men Kendrick kører den alene hjem på skills, charme og sensei-visuals om Kung Fu Kenny. Enkelte numre bliver dog leveret fra en mindre, alternativ scene iblandt publikum.

Sponsoreret indhold
Slip kreativiteten løs med grafik på gaming-niveau
Fantastisk grafisk ydeevne – uanset om du er designer, udvikler eller gamer. Læs mere om ASUS’ nye ZenBook Pro 15 her.
ASUS

Setlisten

For de fleste fans ville Kendrick nok kunne stille sig op og spille hvad som helst, men setlisten betyder dog som sædvanligt ret meget. Ifølge koncertspoiler-siden over dem alle, Setlist.fm, ser det ud til, at Kendrick har sammensat en sværvægter af en setliste til sin ‘Damn.’-turné, hvis amerikanske halvleg sluttede i starten af september, men fra februar fortsætter i Europa.

Setlisten har i USA været sat i sten, og den har selvfølgelig været domineret af sange fra ‘Damn’. Den lyder på i alt 19 numre, og udover numre fra ‘Damn’ er der også indspark fra ‘To Pimp a Butterfly‘ med ‘King Kunta’ og ‘Allright’ og et enkelt nummer fra ‘untitled unmastered’. ‘good kid, m.A.A.d city‘ er også stærkt repræsenteret, og på den måde er setlisten som forventet med nogle små overraskelser i form af Futures ‘Mask Off’ (som Kendrick har gæstet via et remix) og Schoolboy Q’s ‘Collard Greens’ (som har Kendrick som featuring).

Mens Travis Scott, D.R.A.M. og YG agerede support i USA, er James Blake sat til at varme op på hele Kendricks europæiske turné. Blake var med til at skrive og producere ‘Element’ fra ‘Damn’.

Setliste til Kendrick Lamar i Miami, 2. september:
‘DNA.
‘Element.’
‘King Kunta’
‘untitled 07 – 2014-2016’
‘Mask Off’
‘Collard Greens’
‘Swimming Pools (Drank)’
‘Backseat Freestyle’
‘Loyalty.’
‘Lust.’
‘Money Trees’
‘XXX.’
‘m.A.A.d. city’
‘Pride.’
‘Love.’
‘Bitch, Don’t Kill My Vibe’
‘Alright’
‘Humble.’
‘God.’

Til flere af koncerterne har der også været dømt fællessang på ‘Humble.’