Jay Rock, Kendrick Lamar, Future og James Blake mødes på den rebelske ‘King’s Dead’

Jay Rock, Kendrick Lamar, Future og James Blake mødes på den rebelske ‘King’s Dead’
Future og Kendrick Lamar til BET Awards 2017.
Foto: Paras Griffin/Getty Images

For en uge siden blev det officielt: Kendrick Lamar skal stå for soundtracket til den kommende Marvel-film ‘Black Panther’. Første smag på ‘Black Panther: The Album’ var ‘All the Stars’ feat. SZA, og efterfølgende kunne vi høre en bid af en ny sang med Kendrick Lamar og Vince Staples i den nyeste trailer til filmen. Denne må vi dog vente lidt med at få at lov at høre i fuld længde, for i stedet har den nyeste single vist sig at have Jay Rock i front med features fra Kendrick Lamar, Future og James Blake.

I første vers kommer Jay Rock klart og tydeligt med en intens variation over det populære triplet-flow. Han rapper om at ruste op til kamp og at have sit hold i ryggen. Det rebelske og kampklare hook bliver i starten leveret skiftevis af Kendrick og Future, men halvvejs igennem sangen kommer et stemningsrigt stykke fra James Blake, og så bliver beatet vendt totalt på hovedet.

Det sprøde omkvæd vender ikke tilbage, men beatskiftet på sangen er lige så effektivt, som da Kendrick gjorde det på ‘DNA’ – hvilket giver mening, da begge sange er produceret af Mike WiLL Made-It. Sangen når et helt nyt niveau af intensitet, og i et vers fra Kendrick får vi lidt indblik i den angst, der ligger til grund for resten af nummerets oprørske tone.

Foruden at være en del af soundtracket til ‘Black Panther’, agerer ‘King’s Dead’ også førstesingle for et kommende Jay Rock-album. Jay Rocks album har ikke endnu nogen titel eller nogen udgivelsesdato.

‘Black Panther: The Album’ udkommer den 9. februar og byder på 14 tracks fra diverse kunstnere, kurateret af Kendrick Lamar. Filmen har danmarkspremiere den 15. februar.

Læs også: Kendrick Lamar laver soundtracket til den nye ‘Black Panther’-film – hør ny single med SZA