XXXTentacion udgiver hyldestsang til ofrene for skoleskyderi i Florida

XXXTentacion udgiver hyldestsang til ofrene for skoleskyderi i Florida

Et faktum, der tit forsvinder i snakken om Florida-rapperen XXXTentacion, er, at han er virkelig god til at kommunikere ekstremt mørke følelser i ekstremt smukke sange.

Vi har selv skrevet om, hvor problematisk det er at dække en rapper som XXXTentacion, der er anklaget for at have banket og kidnappet sin gravide ekskæreste. Men samtidig har hans udgivelser som sidste års ’17’ været så stærke, at han ikke har været til at overse.

’17’ var et album af korte og stille, sangbaserede numre, der skulle fungere som en slags trøst og stille opmuntring til mennesker, der lider af depression. Hans nye sang ‘Hope’ lægger sig i forlængelse af den æstetik: Det er en under to minutter lang stille klagesang til ære for ofrene af det nylige skoleskyderi i Parkland, Florida, hvor 17 mennesker blev dræbt. Skolen ligger i samme distrikt, som XXXTentacion også kommer fra, og han var en af de første til at reagere på skyderiet.

Diskussionen om, hvorvidt man burde lytte til en voldsanklaget kunstner, selv om han laver smuk musik, der vækker genklang hos mange, vil fortsætte – og den er også nødvendig at tage. Men sange som ‘Hope’ gør det svært at argumentere for, at XXXTentacion ikke har noget helt særligt som kunstner.

Læs også: Hvordan dækker man en voldsforbryder? XXXTentacion er et etisk dilemma for medierne

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold