Googles mantra »Don’t be evil« skrottes under strukturændring

Googles mantra »Don’t be evil« skrottes under strukturændring

I fredags blev et nyt medarbejderkodeks offentliggjort, da Googles omorganisering til en helt ny virksomhedsstruktur med det nye moderfirma Alphabet som hjørnesten blev endeligt implementeret. Som vi tidligere har skrevet om, så er det den største ændring i Googles forretning i firmaets historie. Og temmelig symptomatisk for skiftet er eksempelvis at det mangeårige mantra »Don’t be evil« skrottes.

Det har været den mest betydningsfulde sætning i Google-medarbejdernes adfærdskodeks, men nu er firmaet tydeligvis på vej ind i en ny æra.

Tonen i Alphabets nye kodeks er mere generel, men man kan argumentere for at de på sin vis stadig vil samme vej. I det opdaterede kodeks hedder det, at Google-medarbejdere bør »gøre det rette«.

Nogle af de mere detaljerede og ret spøjse retningslinjer i Googles tidligere medarbejder-kodeks, som eksempelvis forbud mod alkohol og katte(!) på arbejdspladsen, er undladt i Alphabets reviderede version.

Det nye kodeks skal ses som generelle retningslinjer med mulighed for at skabe sin egen kultur i undervirksomhederne. Det vil altså sige, at underfirmaet Google kan arbejde videre under det gamle mantra.

Læs også: Google i vild omorganisering: Ny direktør og moderfirmaet hedder nu Alphabet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af